Muhabbit

Bitcoin Madencileri Büyümeye Devam Ediyor! Bitfarms, 48.000 Yeni Makine Daha Alacak!

Bitfarms, hash oranının 2022’nin sonunda 8 EH / s’ye yükseleceğini açıkladı.

Halka açık dev Bitcoin madencilik firması Bitfarms, hash oranını genişletmek için 48.000 yeni makine sipariş ettiğini duyurdu.

Toronto Borsası’nda listelenen şirket 02 Mart tarihinde yaptığı bir açıklama ile yeni MicroBT makinelerinin hash oranını mevcut 1 EH / s’den saniyede 5 exahash (EH) artırmaya yardımcı olacağını söyledi. Yeni siparişin ilk partisinin 2022 yılının Ocak ayına, geri kalanının ise Aralık 2022’ye kadar kademeli olarak teslim edilmesi bekleniyor.

Tüm makineler tamamen dağıtıldıktan sonra Bitfarms, hash oranının 2021 yılının sonunda 3 EH / s’ye ve 2022’nin sonunda ise 8 EH / s’ye yükseleceğini açıkladı.

Halihazırda 1 EH / s’nin üzerindeki mevcut kapasitede, Bitfarms, mevcut madencilik zorluk oranında 24 saat içinde kabaca 5,7 Bitcoin üretiyor.

Bitfarms CEO’su Emiliano Grodzki, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yeni satın alma ve genişletmenin 2022’ye kadar kurumsal büyüme stratejilerinin temel taşı olacağını dile getirdi. Grodzki ayrıca şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Maden teçhizatlarında hayati bir bileşen olan yarı iletken yongaları oluşturmak için kullanılan küresel kıtlık nedeniyle madencilerin tedariki, öngörülebilir gelecekte en büyük zorluklardan biri olacak. Stratejimiz kendi büyümemizi sürdürmek olacak.”

Grodzki, altyapı ve profesyonel operasyonlar ve kendi tesislerinde operasyonel verimliliği ve kârlılığı artıran madencilik yapmanın asıl amaçları olduğunu da ayrıca belirtti.

Son dönemlerde kripto para madencilik şirketleri faaliyetlerini büyütmeye başladı. Son olarak yakın zaman önce tescilli bir madencilik birimi kuracağını duyuran Galaxy Digital dahil olmak üzere birçok büyük şirket madencilik faaliyetlerine başlayacaklarını bildirdi.

Yine yakın zaman önce Kuzey Amerika’daki Bitcoin madenciliği firmaları da kapasitelerini genişletmek için yeni makineler satın alacaklarını duyurdu. Bugüne kadar bölgedeki en az on firma, tahmini 500 milyon $ ‘ın üzerinde toplu ön sipariş oluşturduklarını açıkladı.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version