Muhabbit

Bitcoin Madencileri Güneş Paneli Projesine 250 Milyon $’lık Fon Sağladı!

Bitcoin madencileri fosil yakıt tüketimini azaltmak için daha çevreci olan enerji kaynaklarını tercih etmeye başladılar!

Mining Muhabbit

Mining Muhabbit

ABD Montana’da 40,600 tane ailenin evine elektrik sağlayabilecek güçte 700,000 adet güneş paneli yerleştirilecek.

Güneş panellerinin yerleştirileceği alan

Proje, Butte-Silver Bow İmar Kurulu’ndan 1.600 dönümlük bir güneş enerjisi dizisi olan Basin Creek Solar Project’i özel çiftlik arazisine kurmak için özel bir kullanım izni istiyor.

Aynı zamanda Madison River Equity’nin de sahibi olan Rick Tabish, FX Solutions’a ait Atlas Power’ın bir bölümü olan Coin Miner LLC için, yılda yaklaşık 300 megavat üretecek.

Geri kalan 225 megavat, Montana’daki diğer endüstriler de dahil olmak üzere Northwest Energy veya diğer hizmetlere gidebilir.

Onaylanırsa, bu ABD’deki en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olacak ve ülke genelinde yeşil enerji üretimini artıracak.

Finansman, öncelikle Bitcoin ve GPU madenciliğine güç sağlamayı hedefliyor. Ayrıca 8 yeni bina inşa ederek içinde kripto para madenciliği ve bilgisayar programcılığı içeren bir tesis kurmayı düşünüyor.

İnşaat sırasında ise güneş panellerinin bakımı için 10 kadrolu işçi dahil olmak üzere 200 iş imkanı yaratılacak, Atlas binaları ise 60 sendika elektrikçisi de dahil olmak üzere 90 kişiye iş imkanı sağlayacak.

250 milyon $’a mal olan güneş enerjisi projesi ile inşaat ve malzeme dahil tüm proje 800 milyon $’a mal olacak.

Bu nedenle, Bitcoin madenciliğinin yenilenebilir enerji üretimini artırmaya başlayacak. ABD dünyadaki en büyük çevreci Bitcoin madenciliği operasyonlarından birini yapmış olacak.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz ..

Son Yazılar

Exit mobile version