Muhabbit

Bitcoin Madencilerinin Gelirleri Tüm Zamanların En Yükseğine Ulaştı!

Madenciler Şubat ayında 1.36 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Bitcoin madencilerinin 2021 yılının Şubat ayındaki toplam geliri 1.36 milyar doları aştı. Bilindiği üzere Bitcoin madencileri için en yüksek aylık gelir, kripto para piyasasında yaşanan son boğa döneminin zirvesinde 1,25 milyar doların üzerinde bir rakamla Aralık 2017’de kaydedilmişti.

Bitcoin

Yapılan açıklamada Şubat ayında yaşanan 1.36 milyar doların üzerindeki gelirin 1.18 milyar doları, ağın blok sübvansiyonlarından gelirken kalan kısmının ise işlem ücretlerinden geldiği bildirildi. Bu artış aynı zamanda Bitcoin’in ilk kez şubat ayında 58.000 $ fiyatını ve 1 trilyon $ piyasa değerini aşması ile aynı döneme denk gelmiş oldu.

Madencilerin şubat ayında elde ettikleri toplam madencilik geliri, Ocak ayındaki gelir miktarı olan 1,12 milyar dolardan % 21,4 oranla daha fazla atış göstermiş oldu.

Madenciler geçen yıl üçüncü halving olayının ardından şu anda blok başına 6,25 BTC ile ödüllendiriliyor. Bu nedenle, Bitcoin madencilerinin gelirindeki artış muhtemelen Bitcoin’in piyasa fiyatındaki son ani yükselişi takip ediyor.

Bunların yanında, yeni madencilik ekipmanlarında yaşanan arz kıtlığı göz önüne alındığında, Bitcoin’in madencilik zorluklarındaki büyümenin de nispeten daha dengeli olduğu görülüyor. Bu kapsamda, Bitcoin madencisinin her bir terahash saniye (TH / s) bilgi işlem gücü başına günlük geliri de Şubat ayında, 2019’un ortasından bu yana görülmeyen bir seviye olan 0.25 $’a kadar yükselmiş oldu.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version