Muhabbit

Bitcoin Madenciliği Hosting Sağlayıcısı İflas Başvurusunda Bulundu!

Compute North şirketi, artan enerji maliyetleri ve kripto para piyasasının durumundan etkilenerek iflas başvurusunda bulundu.

Bitcoin madenciliği hosting sağlayıcısı olarak bilinen Compute North şirketi, artan enerji maliyetleri ve kripto para piyasasının düşüşlerinden etkilenerek Teksas mahkemesine iflas başvurusunda bulundu. Compute North şirketi CEO’su Dave Perrill’in de şirketten istifa ettiği fakat Yönetim Kurulunda olmaya devam edeceği kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

Mahkemeye sunulan dosyalarda Compute North şirketinin 200 alacaklıya yaklaşık 500 milyon dolarlık borcu olduğu belirtilirken, Compute North’un toplam varlığının ise 100 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında olduğu belirtildi. ABD’deki en büyük veri merkezi sağlayıcılarından biri olan Compute North şirketinin, Compass Mining ve Marathon Digital gibi popüler şirketlerle de ortaklığı olduğu biliniyor.

İflas Başvurusu Sonrası Marathon Digital Şirketi de Açıklamalarda Bulundu!

Söz konusu iflas sonrası Marathon Digital şirketi de konuyla ilişkili olarak Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Bugün, hosting sağlayıcılarımızdan biriyle ilişkili bir dosya yayımlandı. Şu andaki mevcut bilgilere dayanarak, bu dosyalamanın mevcut madencilik operasyonlarımızı etkilemeyeceğini düşünüyoruz.”

Konuyla ilişkili olarak Bloomberg Muhabiri David Pan ise Twitter üzerinden belli iddialarda bulundu. David Pan iddialarında, Compute North şirketinin Teksas’ta yer alan 280 MW’lık madencilik tesisini normalde nisan ayında çalıştırması gerektiğini fakat bekleyen onaylar yüzünden çalıştıramadığını, şirketin gerekli onayları aldığı zamanda ise Bitcoin fiyatlarında derin düşüşler olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin Madencilik Şirketi Compass Mining, Artan Enerji Maliyetleri Nedeniyle Lokasyon Değiştiriyor!

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri içinBlockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version