Muhabbit

Bitcoin Madenciliği Makinelerine Olan Talep Artıyor!

Bitcoin fiyatının yükselmesi madencilerin iştahını kabartıyor.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Bitcoin madencilik makinelerine olan talepler, kripto para biriminin piyasa değerindeki önemli yükselişlerle birlikte artış göstermeye başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan madencilik donanım üreticileri, kripto para madenciliği endüstrisinin aktifliğini gösteren madencilik makineleri ihracatının arttığını bildiriyor. Bu kapsamda da Bitcoin madenciliği şirketleri, kısmen ABD hükûmetinin parasal gevşeme ve salgın konusundaki dünyadaki belirsizlik nedeniyle, ABD de dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerden gelen talepleri karşılama çabalarını artırdı.

Dünyanın en büyük madencilik donanımı üreticilerinden biri olan Canaan Creative, yaptığı bir açıklamada, talep artışının en fazla Kuzey Amerika ve Orta Asya bölgesinde olduğunu ve bu bölgelerden 2020’den bu yana verilen siparişlerde ciddi bir artış gördüklerini söyledi. Şirketin 15 Mart tarihinde Global Times‘a yaptığı açıklamada, şirketin yalnızca Kuzey Amerika pazarına satış yapılan madencilik makinelerinin Şubat ortasından itibaren yüzde 17 artarak yaklaşık 120.000 adede ulaştığını bildirdi. Bunun yanında Canaan, diğer madencilere üretim ve satış yapmanın yanı sıra, kendi makineleriyle de Bitcoin madenciliği işine katılmak istiyor.

Bitcoin madenciliği endüstrisi çok sayıda kurumsal şirketin katılımı ile daha da popüler hale geldi. 2021’in başından bu yana, birçok dijital para madenciliği şirketi yakın zamanda daha fazla madencilik faaliyeti ile BTC hashrate’lerini artırma planlarını açıkladı.

Bunlara verilecek en son örnekler arasında Digital Currency Group’un madencilik yan kuruluşu Foundry, özel beta modunda Foundry USA madencilik havuzunu açacağını duyurdu. Firma 11 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, ilk kurumsal madencilik müşterisini olarak Blockcap ile anlaştığını ve diğer müşteriler için havuzu halka açtığını söyledi.

Yine yakın zaman önce halka açık dev Bitcoin madencilik firması Bitfarms, hash oranını genişletmek için 48.000 yeni makine sipariş ettiğini duyurmuştu.

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version