Muhabbit

Bitcoin Madenciliği Şirketi Compass Küçülmeye Gidiyor!

Compass CEO’ları küçülme sebeplerini ve çözümlerini açıkladı.

Bitcoin madenciliği şirketi Compass Mining, 8 Temmuz 2022 Cuma günü yaptığı duyuruda zor piyasa koşullarından kaynaklı olarak küçülmeye gittiğini açıkladı.

Şirket açıklamasında personelin %15’ini işten çıkaracağını ve yöneticilerin maaşlarını %50 oranına kadar azaltacağını açıkladı. Açıklamayı yapan Compass Kurucu Ortakları ve geçici CEO’ları Thomas Heller ve Paul Gosker şunları söyledi:

“Bugün zor bir karar alarak Compass ekibinin büyüklüğünü %15 oranında azaltmak zorunda kaldık. Ayrıca kalanların maaşlarını ve harcamalarımızın büyük kısmını azaltmak zorunda kaldık.”

Çift, yapılan değişiklikler sonrasında donanım madenciliği şirketinin, bu zor durumlarda ayakta kalacağını ve gelişen pazarda şirketin daha iyi bir yerde olacağını açıkladı.

İkili yaptıkları açıklamada ayrıca şunları söyledi:

“Son piyasa gerilemesi ve gelecekteki piyasa koşulları göz önüne alındığında, harcamalarımıza yakından incelemek ve işin geleceği için ekibi yeniden düzenlemek zorunda kaldık. Sadece bir grup arkadaşımızı işten çıkarmadık. Geride kalan üst düzey çalışanlarımızdan ve yönetici ekibimizden bu sürecin bir parçası olarak %50’ye varan ücret kesintileri gerçekleştirdik.”

Paylaşılan yazıda ayrıca küçülmeden etkilenen kişilere maddi ve manevi destek sağlanacağı belirtildi. Şirket işten çıkarma olmasının sebebinin, hızlı büyümeden kaynaklı olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca şirketin yeniden düzenlenmesi için yönetici değişikliğine gittiğini ve şirketin durumuyla alakalı asılsız iddiaları sonlandırmak için halka açık bir şekilde şeffaflığın arttırılacağı belirtildi.

Compass şirketi asılsız iddialar ile sarsıldı

Şirket geçen ay Twitter üzerinde asılsız iddialara maruz kalmıştı. Dynamics Mining adlı şirket, Compass şirketinin elektrik faturalarını ödeyemediğini iddia ederek sözleşmelerini iptal ettiğini açıklamıştı. Ancak Compass şirketi bu iddiaları yalanlamıştı.

Ayrıca şirket 2022 Haziran ayında İcra Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Whitney “Whit” Gibbs ve Baş Finans Sorumlusu Jodie Fisher’ın istifasını açıkladı.

Heller ve Gosker aldıkları zor karar hakkında şunları söyledi:

“Yeni CEO’lar olark aldığımız en zor karar bu oldu. Liderliğimiz altında yapılan ve yapılacak tüm kararların sorumluluğunu üstleniyoruz.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version