Muhabbit

Bitcoin Madencilik Cihazlarının Yüzde 20’si Zararda!

Madencilik cihazlarının önemli bir kısmını üreten Bitmain’in cihazlarından olan Antminer S9 modelleri, an itibariyle Bitcoin madenciliğinde eksi yazıyor.

madencilik

İddiaya göre madencilik cihazlarının önemli bir kısmı yaşanan halving ile birlikte blok ödüllerinin yarı yarıya azalması sebebiyle zarar yazmaya başladı.

Madencilik cihazlarının önemli bir kısmını üreten Bitmain’in cihazlarından olan Antminer S9 modelleri, an itibariyle Bitcoin madenciliğinde eksi yazıyor.

Antminer S9 serisi ise Bitcoin ağında en çok bulunan cihaz serisi konumunda. Göreceli olarak eski olmaları sebebiyle bu cihazlar, blok ödüllerin azalması ile birlikte verimlilik noktasında büyük problem yaşamaya başlamış durumda.

Halving öncesinde benzer iddialar farklı kişiler tarafından da ortaya atılmıştı. Fakat güncel veriler gösteriyor ki S9 serisi cihazlar an itibariyle Bitcoin madenciliğinden kar elde edememekte. Bahsettiğimiz S9 serisi cihazlar ise madenciliğin neredeyse yüzde 20’sini oluşturmakta.

Unfolded’ın verileri göre ise cihazlar günlük ortalama 2.5 $ zarar yazmakta. Bu durumda madencilerin bahsedilen cihazlar ile madencilik yapmaları mantıksız kalıyor.

Farklı Coinlere Geçebilirler

Bu sebeple cihazların destekledikleri farklı coinler için kullanılması olasılığı ise ortaya atılan seçenekler arasında bulunuyor. S9 serisi ile kazılabilecek coinler arasında ise BitcoinCash (BCH), Bitcoin SV (BSV) ve geçtiğimiz dönemde gösterdiği yükseliş ile dikkatleri üzerine çeken DigiByte (DGB) bulunmakta.

Hatta DigiByte tarafında yaşanan yükseliş bazı analistler tarafından oluşacak bu duruma bağlanmış ve halving ile birlikte verimsizleşecek cihazların DigiByte için kullanılacağı iddia edilmişti.

Halving sonrasında Bitcoin tarafında rekor kıran “hash rate”in düşüşü de bu durumu destekler nitelikte. Her ne kadar başka coinlere geçilip geçilmediği kesin olmasa da madencilerin verimsiz cihazların kontaklarını kapattığı net bir biçimde ortada.

Bahsettiğimiz cihazların boş durmayacağını varsayarsak da alternatif coinlere geçiş yapılması oldukça yüksek bir olasılık olarak öne çıkmakta.

 

Son Yazılar

Exit mobile version