Muhabbit

Bitcoin Madencilik Devi Canaan, Madencilik Kapasitesini Artırıyor!

Canaan, madencilik hash oranını saniyede 1.8 exahash’e çıkarmaya hazırlanıyor.

canaan

canaan

Çin merkezli Bitcoin madencilik donanım üreticisi Canaan, madencilik hash oranını saniyede 1.8 exahash’a çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda yeni oluşturulan ölçeklendirme planı, Canaan‘ı spot satışları ve gelecekteki siparişleri ile büyük bir Bitcoin madencilik şirketi haline getirmiş olacak.

Canaan’ın kurucusu ve başkanı Nangeng Zhang, 16 Kasım 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, firmanın üçüncü çeyrek raporuna atıfta bulunarak, mevcut işletme hash oranının, 0.032 EH/s’de tutulduğunu söyledi. Zhang ayrıca, toplam işlem gücü 0,85 EH/s olan bir başka Canaan Avalon madencilik cihazlarının şimdiden Kazakistan’daki barındırma ortaklarının tesisine ulaştığını ekledi. Canaan’ın ayrıca 1 EH/s tescilli hash hızına daha ev sahipliği yapmak için ek sözleşmeler imzaladığını ve planlanan sevkiyatların ocak ayının sonunda başlayacağını söyledi. 

Zhang, bu arada firmanın Kuzey Amerika tesisleriyle yaklaşık 200 megawatt güç kapasitesi için ev sahipliği anlaşmaları konusunda müzakerelerin de devam ettiğini dile getirdi.

Bilindiği üzere Canaan, yakın zaman önce yayımladığı bir raporda, tarihindeki en büyük üç aylık geliri gösteren üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını da açıkladı. Şirket, ikinci çeyrekte bir önceki rekor seviyeye göre %21.8 artışla, 204.5 milyon $ net gelir elde etti. 

Zhang; gelecek yıl, küresel çip sıkıntısı ve tedarik zinciri kısıtlaması nedeniyle madencilik donanım fiyatlarında bir artışın kaçınılmaz olabileceğini söyledi.

“Sürekli endüstri çapında tedarik zinciri kısıtlamasının bir satıcı pazarı yarattığını kabul etmeliyiz. Sonuç olarak, fiyatların artması doğal ve kaçınılmazdır.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version