Muhabbit

Bitcoin Madencilik Devinin Son Dönem Zararı Rekora Koşuyor!

Şirket son dönemlerde zarar göstermeye devam ediyor.

Bitcoin madencilik devi Marathon, 2022 yılının ikinci çeyreğinde 191,6 milyon dolarlık net zarar açıkladı. Açıklanan bu miktar, ilk çeyrekte açıklanan 13 milyon dolarlık net zarardan oldukça fazla olarak göze çarpıyor.

Şirketin ikinci çeyrek sonuçlarına göre, 2022 yılının ikinci çeyreğindeki gelirler, bir önceki çeyreğe göre %51.8 düşüşle 24.9 milyon dolar oldu.

Marathon CEO’su Fred Thiel kısa süre önce yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Montana’daki enerji ile ilgili gecikmeler, bakım ve hava sorunları ve çeyrek boyunca Bitcoin fiyatında yaşanan yaklaşık %56’lık bir düşüş, Bitcoin üretimimizi ve finansal sonuçlarımızı ciddi şekilde etkiledi. Bu kalemler gelirlerimizi düşürdü. Ayrıca Bitcoin varlıklarımızda oluşan 127,6 milyon dolarlık bir değer düşüklüğü yaşamamıza neden oldu ve sonuç olarak yatırım fonumuzun adil piyasa değerini 79,7 milyon dolar düşürdü.”

Bitcoin Üretimi Düştü

Marathon, ayrıca yaptığı açıklamada 2022 yılının nisan ve haziran ayları arasında 707 adet Bitcoin ürettiğini ve bunun, 2022’nin ilk çeyreğine göre %44’lük bir düşüşü temsil ettiğini belirtti.

31 Temmuz itibarıyla 10.127 BTC’ye sahip olduğunu belirten Marathon (piyasa değeri 236.3 milyon dolar) yeni açıklama ile mevcut durumunun sıkıntılı olduğunu dile getirmiş oldu.

Kısa süre önce Silvergate Bank ile 100 milyon dolarlık Bitcoin destekli bir kredi sağlayan ve aynı firma ile daha önce 100 milyon dolarlık bir krediyi yeniden finanse eden Marathon’un yeni hamlesinin ne olacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version