Muhabbit

Bitcoin Madencilik Donanım Üreticisi Canaan, Rekor Düzeyde Gelir Açıkladı!

Canaan, bu yılın ikinci çeyreğinde 167 milyon dolarlık rekor bir gelir elde ettiğini duyurdu.

Canaan

Bitcoin madencilik donanım üreticisi Canaan, bu yılın ikinci çeyreğinde 167 milyon dolarlık rekor bir gelir elde ettiğini duyurdu.

Firma tarafından 15 Eylül tarihinde açıklanan bir raporda, çeyrek boyunca saniyede 5,9 milyon terahash (TH/s) hash gücü satıldığı belirtildi. Bu, Avalon ekipmanının her bir TH/s’sinin 32 $ civarında fiyatlandırıldığı anlamına geliyor. Ayrıca bu hash oranı, Bitcoin ağının toplam mevcut hash gücünün yaklaşık %4′ünü oluşturuyor.

Canaan tarafından yapılan açıklamada bu durumun, yıllık bazda beş kat ve ilk çeyreğe göre 1,5 kattan fazla artış gösteren “şirketin faaliyet tarihindeki en güçlü üç aylık satışlarını” işaret ettiğini söyledi.

Canaan‘ın madencilik için üretmiş olduğu cihazlardan ortalama %40 brüt kar marjına sahip olduğu belirtiliyor. Canaan’ın elde etmiş olduğu bu satış rekoru, büyük ölçüde, yılın başından bu yana, özellikle Kuzey Amerika’daki kurumsal alıcılardan madencilik ekipmanlarına yönelik artan yatırım seviyesi sayesinde gerçekleşti.

Satışlar Arttı

Son iki ayda firma Mawson, Hive Blockchain ve Genesis Digital Assets’e en az 40.000 adet madencilik ekipmanı sattı. Bunun yanında son iki ayda firma Mawson, Hive Blockchain ve Genesis Digital Assets’e en az 40.000 adet madencilik ekipmanı sattı. Bunun yanında 30 Haziran itibarıyla, Canaan’ın henüz müşterilerine teslim etmediği ekipman ön siparişleri için de 161 milyon $ değerinde sözleşme yükümlülüğü de bulunuyor. Şirket bu satışlar ile birlikte üçüncü çeyrek gelirlerinin “sırasıyla %10 ila %30 arasında bir artışa sahip olmasını” bekliyor. 

Son dönemlerde madencilik alanında yapılan büyük yatırımlar nedeniyle sürekli gündeme gelen Canaan, büyüme kapsamında haziran ayında, Çin’in kripto para madenciliği üzerindeki baskısının ortasında Kazakistan’da kendi Bitcoin madenciliğini yapmaya başladığını söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version