Muhabbit

Bitcoin Madencilik Gelirlerinde Artış Yaşanıyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin cephesinde yaşanan yükselişler ise Bitcoin madencilerinin yüzlerini güldürmeye başladı.

Kripto para piyasaları üzerinde uzun süredir devam eden kara bulutlar 2023 yılının gelmesiyle birlikte aydınlanmaya başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin cephesinde yaşanan yükselişler ise Bitcoin madencilerinin yüzlerini güldürmeye başladı.

Kripto para piyasasındaki düşüşler sonrası kripto para madencileri oldukça zor günler yaşayarak, faaliyetlerini durdurmaya kadar gitmişti. Madencilerin bir yıldır süren hayatta kalma mücadelesi ise meyvesini vermeye başladı. 2023’ün ilk ayından itibaren Bitcoin madenciliği topluluğu, madencilik ödülleri ve işlem ücretleriyle %50’lik bir gelir artışı yaşadı.

Hatırlayacağınız üzere 28 Aralık 2022 tarihinde Bitcoin madencilik geliri, Ekim 2020 tarihinden bu yana ilk kez 13,6 milyon dolara düşmüştü. Bu durum neticesinde birçok madencilik şirketi üzerlerindeki mali baskıya dayanamayıp faaliyetlerini durdurmaya gitmişti.

Bitcoin madencileri 2021 yılında yaşanan boğa sezonunda büyük krediler çekip yüklü borçların altına girmişlerdi. Sonrasında ayı piyasasının yaşanması ise madencilik şirketlerinde büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Hashrate Index’ten alınan verilere göre, en yüksek borcu olan 10 Bitcoin madencilik şirketinin toplam borcunun 2,6 milyar dolar olduğu kamuoyuna yansımıştı.

Borçlu madencilik şirketleri arasında en yüksek borcu olan şirket ise 1,3 milyar dolar ile Core Scientific olmuştu. İkinci sıradaki madencilik şirketi Marathon ise 851 milyon dolarla listenin 2. sırasında yerini almıştı. Üçüncü sıradaki Greenidge ve diğer borçlu şirketler ise borcu azaltmak için yeniden yapılandırma süreçlerine girmişlerdi.

İlginizi Çekebilir: Halka Açık Bitcoin Madencilik Şirketlerinin Borcu 4 Milyar Dolar Oldu!

Madencilik Gelirlerinde Yüzde 50’lik Artış Yaşandı!

Bitcoin madencilik geliri 1 Ocak 2023 tarihinde 15,3 milyon dolar iken milyon dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşadı. sıçradı. Merkezi olmayan Bitcoin ağını güçlendirmek ve güvence altına almak için daha fazla madenci katıldıkça, hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version