Muhabbit

Bitcoin Madencilik Şirketi Genesis Digital Assets Rekor Yatırım Aldı!

Şirket, kripto para odaklı yatırım şirketi Paradigm liderliğindeki bir finansman turunda 431 milyon dolar topladığını söyledi.

Genesis Digital Assets

Genesis Digital Assets

Bitcoin madencilik şirketi Genesis Digital Assets, 21 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, kripto para birimi sektörüne artan yatırımcı ilgisinden yararlanarak kripto para odaklı yatırım şirketi Paradigm liderliğindeki bir finansman turunda 431 milyon dolar topladığını duyurdu.

Reuters‘ta yayımlanan bir habere göre şirket, finansman turunda, Bitcoin odaklı finansal hizmetler firması NYDIG, kripto para borsası FTX, risk sermayesi firmaları Ribbit ve Electric Capital ve İngiltere merkezli özel sermaye fonu Kingsway Capital’in yer aldığı belirtildi. Bilindiği üzere Kingsway Capital, madenciliğin genişlemesine yardımcı olmak için temmuz ayında Genesis Digital Assets’e 125 milyon dolarlık bir yatırım daha yapmıştı.

Yüksek fiyat dalgalanmalarına ve dönem dönem ciddi düşüşler yaşanmasına rağmen, birçok kurumsal yatırımcı, bu yıl Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin fiyatlarını artırmak için kripto para birimi alanına giriş yaptı.

2013 yılından itibaren aktif olan Genesis, bugüne kadar toplamda 1 milyar dolardan fazla Bitcoin çıkardı ve yakın zamanda Çin merkezli üretici Canaan Inc’den Kuzey Amerika ve İskandinav operasyonlarını hızlandırmak için 20.000 madencilik makinesi daha satın aldı.

Şirket, eylül ayı itibariyle 170 megavattan fazla olan veri merkezi kapasitesine 2023’ün sonunda 1,4 gigawatt’lık bir veri merkezi daha ekleyerek kapasitesini artırmayı planlıyor.

Genesis Digital Assets Hakkında

Genesis Digital Assets ilk olarak, Marco Streng ve Marco Krohn tarafından 2013 yılında İzlanda’daki tesisleri olan bir bulut madenciliği işletmesi olarak kuruldu. 2017 yılına gelindiğinde, Streng ve Krohn, Mirakhmedov ve diğer iki ortak Andrey Kim ve Rashit Makhat ile birlikte madencilik işine başladı. Ancak bu yeni madencilik operasyonunu, bu yılın başlarına kadar fon aradıkları ve 125 milyon dolarlık bir finansman turunu kapatmalarına kadar, resmi olarak bir türlü başlanamadı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version