Muhabbit

Bitcoin Madencilik Zorluğu Arttı!

Bitcoin madencilik zorluğu yükselişe geçti.

Bitcoin

BTC.com‘dan elde ettiğimiz verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, %6 oranında yükseliş gösterdi.

Bu yükseliş, Mayıs ortasında yaşanan kripto para piyasası çöküşünden yana gelen ilk pozitif düzeltme olarak nitelendiriliyor. Bildiğiniz gibi Çin’den gelen haberler ve kripto para madenciliğinin yasaklanması, Mayıs ayında yaşanan düşüşü tetiklemişti. Bunun sonucunda ise madencilik zorluğu hızlı bir şekilde düşmüştü.

Bildiğiniz gibi Bitcoin madencilik zorluğu, madencilerin bir bloku çözme süresi ile doğru orantılı. Madencilik zorluğu ne kadar yükselirse, bir blok için o kadar çok işlem gücü gerekir.

Ağ, madenciler arasındaki rekabeti dengelemek amacıyla iki haftada bir kendini ayarlar. Yani ne kadar çok madenci BTC kazmaya çalışırsa, BTC madenciliği o kadar zorlaşır.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Rekor Kırmıştı!

Bu arada BTC’nin madencilik zorluğu Mayıs ayının ortalarında rekor düzeylere gelmişti. Tek bir güncellemede %22’ye yakın bir oranda zorlaşan ağ, bu rekordan sonra düşüşe geçmişti.

Bunun yanı sıra, Çinli madencilerin ülkelerini terk etmesi ve madencilik cihazlarını kapatması ile beraber ağda %65‘lik bir hash rate düşüşü görüldü.

Ve bunun sonucunda ise, 3 Haziran’da Bitcoin ağı rekor bir zorluk düşüşü yaşadı. Tamı tamına %28 oranında düşüş gösteren ağ zorluğu onu takip eden güncellemede %5 daha düştü.

Bugün yaşanan ağ zorluğu artışını ise, Çinli madencilerin bazılarının cihazlarını tekrar aktif hale getirip kazım yapmaya başlaması olarak nitelendirebiliriz.

Geçtiğimiz aylara göre hala çok düşük bir zorluk seviyesine sahip olan BTC, fiyat yükselişleri ile beraber ağ kısmında da toparlanma sinyalleri vermekte.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version