Muhabbit

Bitcoin Madencilik Zorluğu, Son 18 Ayın En Düşük Seviyesinde!

Bitcoin’in madencilik zorluğu, 13.67 trilyon düzeyine düştü.

Bitcoin

Bitcoin’in madencilik zorluğu, hafta sonu yapılan zorluk güncellemesi ile %4,81‘lik bir düşüş yaşadı ve böylece 2020 yılının Ocak ayından itibaren en düşük seviye olan 13.67 trilyon düzeyine düştü.

Ağ üzerinden alınan veriler bu durumun Ocak 2020’den bu yana son 18 ayın en düşük noktası olduğunu ve 13 ile 30 Mayıs arasındaki iki hafta boyunca 25,05 trilyon olan son zirvesinden yaklaşık olarak %45 düştüğünü gösteriyor. Madencilik zorluk seviyesi en son olarak 3 Temmuz tarihinde %28 oranında güncellenerek tarihinin en büyük düşüşünü görmüştü.

Çin’in Baskıları Devam Ediyor

Bu durumun nedenleri arasında, Çin’in 21 Mayıs tarihinde başlayan Bitcoin madencileri üzerindeki baskısının yer aldığı belirtiliyor. Çin tarafından yapılan bu baskılar sonrasında Bitcoin’in madencilik zorluğu art arda dördüncü defa düşüş göstermiş oldu. Bu durum en son olarak 2011 yılında görülmüştü.

Madencilik zorluğu seviyesindeki bu düşüş ile birlikte ağ üzerinde çalışan her saniyedeki (TH/s) bilgi işlem gücü için, 24 saatlik madencilik sonuçlarını yaklaşık 0.00000931 Bitcoin’e çıkardı. 

Bunun yanında, The Block’s Data Dashboard üzerinden alınan verilere göre, ağın hash hızı son iki hafta içinde stabilize olduğu için hafta sonu düşüş oranı yavaşladığı ve yavaş bir iyileşmenin olduğu görülüyor.

Bitcoin Hash Rate

Tüm bu bilgilerin yanında, madencilere yönelik devam eden Çin baskılarının ardından yerel madenciler, baskıdan önce başlayan göç sürecini Rusya, Kazakistan ve Kuzey Amerika gibi denizaşırı bölgelere doğru hızlandırmaya devam ediyor.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version