Muhabbit

Bitcoin SV(BSV) Hard Fork’u Gerçekleşti

Bitcoin SV Hard Fork’u gerçekleşti. Genesis Hard Fork’u bugün 620538 bloğunda yaşandı. Blockchain 1.0.0 sürümüne geçiş yapan Bitcoin SV ağdaki blok boyutlarını ortadan kaldırdı.

Bitcoin SV Hard Fork’u gerçekleşti. Genesis Hard Fork’u bugün 620538 bloğunda yaşandı. Blockchain 1.0.0 sürümüne geçiş yapan Bitcoin SV ağdaki blok boyutlarını ortadan kaldırdı. Fakat an itibariyle ağın 3’te 1’i güncellemeye geçiş yapmamış durumda. Eğer ağda birlik sağlanamazsa bu durum Bitcoin SV’nin fiyatına ciddi oranda yansıyabilir.

Bitcoin’in ilk versiyonuna dönüş olarak tanımlanan Genesis güncellemesi ile Satoshi Nakamoto’nun vizyonunu geri getirmek isteyen Bitcoin SV hard forkunu tamamlamış durumda. Hard fork ilk olarak 20 Ocakta açıklanmıştı. Geliştiriciler tarafından bu işlem hard forktan ziyade protokol restorasyonu olarak tanımlanıyor.

Gelen açıklamaya göre Bitcoin SV’yi orjinal Bitcoin protokolüne oldukça yakın hale getirmenin nihai hedef olduğu anlaşılıyor. Güncellemeyle birlikte gelen önemli değişiklikler ise blok boyutlarının kaldırılması, Bitcoin’in orjinal işlevselliğinin geri getirilmesi ve Bitcoin Geliştirme Protokolü 16’nın(BIP16) yeniden eklenmesi olarak sıralanıyor.

BitFinex, ise gerçekleşen Bitcoin SV Hard Fork’unu destekleyeceğini ve bunu açıklayan ilk borsalardan biri olduğunu duyurdu.

Genesis ve Orijinal Bitcoin Protokolü

Projenin Baş geliştiricileri Daniel Connoly ve Steve Shadders, güncellemeyi üç kademeye ayırdıklarını belirtti.

İlk adımda orijinal protokol geri yüklenecek. İkinci adım ölçeklendirme ve geliştirme adımı. Üçüncü adımda ise protokolün stabilizasyonu gerçekleştirilecek.

Anlaşıldığı üzere Bitcoin SV’yi, orijinal Bitcoin Protokolü’ne dönüştürmek için yapılan çalışmaların yanı sıra ağdaki geliştiriciler ölçeklenebilirlik sorunlarını da aynı anda çözmek istiyor. Bu nedenle blok boyutları ortadan kaldırılmış durumda. Bundan böyle madenciler ağ yoğunluğuna bağlı olarak blok boyutunun belirlenmesinden sorumlu olacaklar.

Geliştiricilerin hedefleri arasında Bitcoin SV ağına token, akıllı sözleşme, içerik teslimi, kurumsal uygulamalar ve nesnelerin interneti(IOT) çözümleri ekleyebilmek var. Bu sayede kripto paranın daha fazla işleve sahip olması amaçlanıyor.

Bitcoin SV Tekrar Gündemde

Bitcoin SV gündemde olmayı seviyor. Bu hard fork haberinin de fiyatın yukarı taşınması adına bir avantaj olduğu düşünülmüştü. Aynı zamanda halen bazı analizler Bitcoin SV ticaretinin çoğunun manupilatif ve wash trading olduğu iddia ediyor. Bitcoin SV, Bitcoin Cash Hard Fork’uyla ortaya çıktığından beri hep tartışmalı bir kripto para olmuştur. Fakat bu tartışmaların ve yoğun saldırıların ışığında bile Bitcoin SV market değeri 5.1 milyar USD seviyelerinde seyretmekte ve bu göz ardı edilmemesi gereken bir durum. Önümüzdeki dönemde Bitcoin SV geliştiricilerinin hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version