Muhabbit

Bitcoin SV, Yine Yüzde 51 Saldırısına Uğradı!

Temmuz ayının başından beri aynı şekilde saldırıya uğrayan Bitcoin SV (BSV) blok zinciri %51 saldırısına yeniden maruz kaldı!

Coinmarketcap

Kripto para veri sızıntısı

Analitik firması olan CoinMetrics.io tarafından bildirildiği üzere Bitcoin SV, Salı günü 11:45 civarında başlayan başka bir %51 saldırısına maruz kaldı. Bu saldırı Bitcoin SV zincirinden aynı anda aynı bloktan 3 adet çıkarılmasına neden oldu. Temmuz ayından bu yana ağa yapılan beşinci saldırı olarak kayıtlara geçti.

Olağan dışı blok zinciri olaylarını veya saldırıları araştıran FARUM, maksimum 14 blok derinliğe sahip bir yeniden düzenleme olduğunu tespit etti. Daha fazla yeniden düzenleme olayı olmamasına rağmen, büyük madencilik havuzlarında da senkronizasyon çakışmaları olduğunu bildirdi.

coınmetrıcs twıtter

%51 Saldırısı Nedir?

%51 saldırısı, bir PoW blok zincirinin hash oranının (veya hesaplama gücünün) %50’sinden fazlasını kontrolünü ele geçiren bir grup madenci tarafından blok zincirine yapılan saldırıyı ifade eder.

Ağ düzgün çalıştığı zaman, blok işlemlerinin geçerli olduğu kabul edilir ve yeni işlem blokları eklenir. Ancak tek bir varlık ağdaki toplam hash gücünün yarısından fazlasını kontrol ederse, çoğunluk kuralları olarak işlemlerin geçerliliğine bakılmaksızın kendi bloklarını oluşturabilir.

BSV’ye Yapılan Saldırı

BSV’ye yapılan bu tür saldırılar, Ethereum‘un yanı sıra Bitcoin‘i de içeren PoW blok zincirleri için ciddi bir risk oluşturuyor. Ethereum Classic, Ağustos 2020’de hızlı bir şekilde art arda bir dizi %51 saldırısına uğramıştı. 10.000’den fazla bloğu bozdu ve milyonlarca dolarlık zarara mal oldu.

Ayrıca, daha önce birçoğunun değişemez veya bozulamaz olduğuna inandığı bu tür ağların itibarı zedelenmiş oldu.

Kasım 2018’de Bitcoin Cash blok zincirinin bir çatalı olan Bitcoin SV, Satoshi’s Vision (Satoshi’nin Vizyonu) anlamına gelir. Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto‘ya atıfta bulunur.

BSV, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Avustralyalı bir blockchain girişimcisi olan Craig Wright tarafından yönetiliyor. Ancak bu iddiası blockchain endüstrisinde geniş çapta tartışıldı ve çürütüldü.

Bu saldırıların ardından Bitcoin SV, Huobi ve OKEx dahil olmak üzere çeşitli kripto borsalarından çıkarıldı. ​

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version