Muhabbit

Bitcoin Tekrar 45,000 Dolar Seviyelerini Gördü!

Bitcoin Ağustos ayına iyi başladı!

Bitcoin

bitcoin

Bitcoin, uzun aradan sonra tekrar 45,000 dolar seviyelerini gördü.

Bitcoin Günlük Mum Grafiği

Bitcoin fiyatı Mayıs ayındaki düşüşten bu yana, 30.000 ile 42.000 dolar arasında geniş bir aralıkta işlem görüyordu.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere, düşüşten bu yana Bitcoin ortalama 36,000 dolar seviyelerinde hareket etmiş. Yakın zamanda sert bir yükseliş gerçekleştiren Bitcoin tekrardan 45.000 dolarlara ulaşınca, bu gelişme kripto para yatırımcılarını da heyecanlandırdı.

Bu yılın başlarında toplanan verilere göre, 42.000 dolar çok önemli bir seviyeydi. Ocak 2021’de Bitcoin, ilk zirvesini 42.000 $’a ulaşarak yapmıştı. Bununla beraber Bitcoin fiyatı, 30.000 dolarlara kadar geldi. Kısa bir düzeltme döneminden geçtikten sonra 42.000 $’lık zirveyi yeniden test etti. 30.000 dolar seviyelerinde güç kazanan Bitcoin, daha sonra 64.000 dolara kadar çıktı.

Şu anda BTC fiyatında yine benzer bir kırılmanın gerçekleştiğini görebiliriz. Aynı zamanda geçmişte olan her fiyat hareketinin bir daha tekrarı olacak şekilde bir kaide de yok. Birçok parametreye bağlı olan Bitcoin fiyatını sadece geçmiş fiyat verilerine göre değerlendirmek pek doğru olmaz.

Eğer Bitcoin fiyatı 42.000 doların altına düşmezse bahsettiğimiz seviyeleri denemesi mümkün olacaktır. Piyasa bu ralliyi sürdürebilirse, gözümüz 49.000 dolar ve 52.000 dolar fiyat aralığında olmalı gibi gözüküyor.

Fiyatın aşağı yönlü gitmesi durumundaysa BTC, daha önce güçlü bir destek olduğu düşünülen 36.500 dolara kadar gerileyebilir.

Korku/Açgözlülük Grafiği

Birkaç gün öncesine kadar, kripto para piyasası ‘Aşırı Korku‘ seviyesindeydi. Ancak fiyat yükselmeye başlayınca, hissiyatın artık ‘Açgözlülük‘ seviyesine ulaştığını ve ivme kazandığını söylemek yanlış olmaz.

Detaylı Bitcoin fiyat analizi için;

Bıtcoın FİYAT ANALİZİ

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version