Muhabbit

Bitcoin Ticareti En Çok Bu Saat Aralığında Gerçekleşiyor!

2020 yılı itibarıyla Bitcoin (BTC) yatırımcıları alışkanlıklarını değiştiriyorlar. Fakat, New York’ta borsa ticaretinin başlaması ile birlikte, Bitcoin’in fiyatında dalgalanmalar hala görülebiliyor.

An itibarıyla sosyal medyada dolaşan verilere göre, piyasa değeri en büyük olan kripto para biriminin fiyat dalgalanmaları, ABD piyasalarının açılması ile doğru orantılı.

ABD Borsaları ve Bitcoin

Londra ve Asya borsasının açılışları ABD borsasına göre, Bitcoin fiyat dalgalanması üzerinde önemli ölçüde daha az bir etki bıraktı.

Büyük bir yatırımcı olan Hsaka, ABD borsasının Bitcoin’i nasıl etkilediği hakkında bir kaç bilgiye dayanarak “Asya ve Avrupa bölge saatlerinde Bitcoin ticaretini durdurabilir miyiz?” dedi.

Borsalarda yaşanan BTC/USD paritesinde fiyat dalgalanmaları. Kaynak: Hsaka/Twitter

Bir analiz firması olan Skew’den gelen veriler, bu bulguları doğrular nitelikte. Görünüşe bakılırsa, Bitcoin ticareti için günün en yoğun saatleri 16.00 UTC olarak görünüyor.

Binance ve Coinbase’in paylaştığı bulgulara göre ise hafta ortası, hafta sonuna ya da hafta başına nazaran daha ticaret kapasitesi olarak daha yoğun.

Bitcoin’in aylık ticaret hacmi. Kaynak: Skew

Örneğin, son 30 gün içinde Coinbase 15.00 ve 16.00 UTC arasında ortalama 6.5 milyon dolar işlem hacmi gördü. En sakin saatler arasında olan 09.00’da ise sadece 2 milyon dolarlık işlem hacmi vardı.

Bu saat aralıkları, New York borsasının resmi olarak açılmasından tam olarak 2.5 saat sonra geliyor.

Bitcoin Ticareti Değişiyor

Muhtemelen bu veriler piyasadaki kurumların artan yaygınlığı ile birlikte Bitcoin yatırımcıların değişen alışkanlıkları dolayısıyla ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz sene ise bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre, hacim açısından en aktif ticaret zamanı 13.00 UTC olarak belirtilmişti.

2017 ve 2019 senesinin ortalamasından alınan bu bilgiler, muhtemelen Asyalı tüccarların etkisi altında kalındığı için ortaya çıktı.

O zamandan bu yana, Bitcoin’in ticaret arenası çok daha büyük oyuncuların ve daha fazla sermayenin oluşması ile birlikte başkalaşıma uğradı. Bildiğiniz üzere Bitcoin türev piyasaları 2020 senesinde hacim ve açık pozisyon rekorları kırmaya devam ediyor.

Son Yazılar

Exit mobile version