Muhabbit

Bitcoin ve Ethereum İşlem Hacimleri 2021 Yılına Damga Vurdu!

Bitcoin ve Ethereum’un ticaret hacmi 2021 yılında %443 oranında artış yaşadı.

kripto para yükseliş eth btc

kripto para yükseliş eth btc

2021 yılı kripto para ekosistemi için oldukça verimli bir yıl olarak kayıtlara geçmiş durumda. Hem piyasa etkinliği hem de sistem içine birçok büyük oyucunun katılması ile birlikte kripto paralar bilinirlik açısından rekorlar kırdığı bir yıl yaşadı.

Bu kapsamda, veri analitik şirketi The Block Research tarafından elde edilen verilere göre, en büyük kripto para birimleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’un birleşik ticaret hacmi 2021 yılında yaklaşık olarak %443 oranında artış yaşadı.

Aralık ayının son günlerinde elde edilen verilere 2021 yılı Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının birleşik ticaret hacmi 387 milyar doların üzerine çıktı. Rekor seviyelere ulaşan bu miktar geçen yıl, Bitcoin ve Ethereum opsiyonlarının birleşik işlem hacmi bakımından 71 milyar dolar seviyelerinde yer alıyordu. Bu durum da gösteriyor ki aradan geçen bir yıl içinde yaşanan devasa büyüme, ekosistemin ne kadar geliştiğinin en büyük göstergelerinden biri olabilir.

Meydana gelen bu işlem hacimlerinin kripto para borsalarındaki payı incelendiğinde ise, Deribit’in, %90’ın üzerinde dev bir paya sahip olarak, hem Bitcoin hem de Ethereum opsiyon ticareti pazarlarında pazar lideri olduğu görülüyor.

Bu verilere ek olarak, yine bu iki dev kripto para birimlerinin vadeli işlemleri de 2021’de rekor bir işlem hacmi yaşadı. Bu kapsamda, kombine işlem hacimleri 2021’de 32 trilyon doların üzerine çıktı ve geçtiğimiz yıl yaşanan 7 trilyon dolarlık işlem hacmi yaklaşık %338’lik bir büyüme yaşadı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version