Muhabbit

Bitcoin ve Kripto Paralara Olan İlgi Artışta!

Borsalara yapılan yeni kayıt rakamlarında büyük artış var.

bitcoin

Glassnode, kripto paralar ile ilgili somut verilere dayanan analizler yapan bir kuruluş olarak öne çıkmakta. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda ise kripto paralara karşı ilginin ciddi seviyede bir artış gösterdiği kurum tarafından ortaya konulmuş.

Dünyada pandeminin etkisini artırması sebebiyle evlerimize kapanmaya başladığımız dönem itibariyle kripto para borsalarına yapılan yeni kayıtlarda büyük bir artış ortaya çıkmış durumda.

Kraken, Bitfinex, OKEx ve Huobi gibi borsalardan alınan verilere göre 2020 itibariyle, özellikle de karantina önlemleri sebebiyle insanların evlere çekilemeye başlaması ile birlikte borsalara kayıt rakamlarında büyük bir artış görülmüş.

Kraken Borsası’nın ortalama yeni kayıt rakamlarında yüzde 83 gibi bir artış görülmüşken, KYC işlemlerini gerçekleştiren kullanıcıların sayısında da yaklaşık yüzde 300 gibi bir artış gözlemlenmiş. Bildiğiniz üzere kripto paralar dışında itibari para birimleri ile yatırma işlemleri gerçekleştirmek için KYC prosedürlerinin tamamlanması gerekiyor. Bu adımda görülen artış ise itibari para birimleri ile kripto para birimi alışında bir artış olarak yorumlanabilir.

Sadece Borsalarda Değil Bitcoin Ağında da Yeni Kullanıcılar Var

Glassnode verilerinde dikkat çeken bir diğer nokta da, Bitcoin ağındaki yeni kullanıcıların sayısındaki artış. Geçtiğimiz ay 6 bin seviyelerinde olan yeni giriş rakamları, Nisan ayı itibariyle büyük bir sıçrayış göstererek 17 bin seviyelerine ulaşmış durumda.

Borsalardan Kaçış Devam Ediyor

Bir yandan ağdaki aktivitelerde yükseliş sürerken, bir diğer yandan da kripto para borsalarının cüzdanlarındaki kripto para miktarlarındaki düşüş dikkat çekiyor.

Bu hareketlerden ise kripto paraları satın alan yatırımcıların kısa dönem bir yatırım amacı ile değil, tam tersine uzun dönem bir yatırım amacı ile aldığı çıkarılabilir.

Sizler kripto para borsalarından gerçekleşen çıkışı hangi sebebe bağlardınız?

 

Son Yazılar

Exit mobile version