Muhabbit

Bitcoin Yarılanması sonrası fiyatlar düştü ancak analistler hala umutsuz değil

Bitcoin yarılanmasının ardından fiyatlar düşüş yaşasa da, analistler hala umutlu ve yarılanmanın etkisinin henüz tam olarak fiyatlandırılmadığını belirtiyorlar.

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen Bitcoin yarılanması, beklentilerin aksine fiyatlarda önemli bir artışa neden olmadı. Bunun yerine dünyanın en büyük dijital varlığı son yedi gün içinde piyasa değerine göre %7’den fazla düşüş yaşadı.

Ancak Nansen.ai Prensip Araştırma Analisti Aurelie Barthere, son fiyat düzeltmesinin yarılanmanın etkilerinin henüz fiyatlanmadığı bir satış dalgasının sonucu olmadığını savundu. Barthere, düzeltmenin aslında makroekonomik ortamdaki belirsizlikten kaynaklandığını ve ABD’deki faiz oranlarında yaşanan yeniden fiyatlanmanın ve teknoloji hisselerindeki kazançların beklentileri karşılamamasının etkisi olduğunu belirtiyor.

ABD enflasyonu hâlâ yükseliyor

ABD Ekonomik Analiz Bürosu’nun raporuna göre, ABD’deki enflasyon Mart ayında %2,7’ye yükseldi. Bu sıcak enflasyon okuması piyasanın %2,6 oranındaki beklentiyi aşarken, değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan temel ABD Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi de %2,8 seviyesinde sabit kalarak analistlerin tahminlerini aştı.

Barthere, yarılanmayı takip eden 250 günlük dönemin, her olaydan önceki 115 gün ile karşılaştırıldığında ve yaşanmayan yıllarla karşılaştırıldığında tarihsel olarak Bitcoin getirileri için en güçlü dönem olduğuna dikkat çekiyor.

Bitfinex analistleri ise, yarılanma öncesinde arzı dağıtan uzun vadeli sahiplerin zincir üzerindeki hareketlerine işaret ederek bazı fiyat beklentilerinin zaten piyasa koşullarını etkilediğini öne sürüyorlar. Ancak, piyasanın mevsimsel olarak daha yavaş olan yaz dönemine girmesi nedeniyle mevcut piyasa koşullarının sakinleşmesinin beklendiğine inanıyorlar.

Wintermute OTC Trader’ı Jake Ostrovskis’e göre yarılanmanın fiyat üzerindeki etkisi daha uzun vadeli bir perspektiften görülmeli. Ostrovskis, yarılanmanın kısa vadeli bir etken olmaktan ziyade daha uzun vadeli bir etkiye sahip olduğunu belirtiyor ve 2024 yılında 100.000 dolar ve 2025 yılında 200.000 dolar seviyesindeki yoğun çağrı talebinin bu görüşü desteklediğini belirtiyor. The Block

Son Yazılar

Exit mobile version