Muhabbit

Digital Assets Data: Bitcoin Yeni Altın Olacak!

Sizce Bitcoin yeni altın mı?

Digital Assets Data’nın CEO’suna göre, dünya dijitalleştikçe öncü kripto para birimi olan Bitcoin, altın rolü üstlenecek.

Digital Assets Data firmasının CEO’su Mike Alfred, “gençler, her şeyin sanallaştığı ve dijitalleştiği bir dünyada Bitcoin ile çok daha fazla ilgilenmeye başladı.” dedi.

Bitcoin’in Statüsü

Neredeyse 10 yıl önce çıkan Bitcoin, bu süreç içinde 20.000$ bandına çıkmayı başardı. Bir kripto analisti olan PlanB, “Bitcoin bu 10 yıl içinde bir çok kez rol değiştirdi.” dedi.

Alfred sözlerine, “Bazı itibari paraların istikrarsızlığı ve enflasyon oranı, bu para birimleri için tasarruf etmeyi ve birikim yapmayı son derece riskli bir hale getirmiş durumda.” diye devam etti.

Örneğin, son yıllarda enflasyondan ciddi bir şekilde etkilenen Venezuela’da, itibari paralardan ziyade Bitcoin popülerlik kazanmış durumda.

Bitcoin insanlar tarafından kabul görmeye devam ettikçe, daha fazla finansal alanda kullanılacak ve bu artan arz otoriteler tarafından kabul görecek.

Bazıları Altın Sever

Bir ekonomist olan Peter Schiff, son günlerde attığı tweetlerde bu duruma karşı çıktığını ve bir yatırım aracı seçecek olsa tercihini altından yana yapacağını belirtti.

Kripto yatırımcılarının ilgi unsuru haline gelen Bitcoin’in astronomik fiyat artışlarına dikkat çeken Schiff, önümüzdeki yıllarda Bitcoin’in değer kaybedeceğini ve altının şaşaalı günlerinin başlayacağını düşündüğünü söyledi.

Schiff sözlerine, son birkaç senedir Bitcoin yatırımcılarının altın yatırımcılarıyla alay ettiğini dile getirdi. Bu durumun asıl sebebi son yıllarda Bitcoin’in altından çok daha fazla getiri getirmesiydi. Schiff ayrıca, “bu durumun önümüzdeki bir kaç sene içinde tam tersine döneceğini düşünüyorum” diye ekledi.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde bir bankacılık devi olan Goldman Sachs, Bitcoin’i meşru bir varlık olarak görmediğini açıklamıştı.

 

Son Yazılar

Exit mobile version