Muhabbit

Bitcoin Yeni Piyasa Değeriyle, Kötü Günleri Geride Bırakmaya Hazır!

Bitcoin, 20 Haziran 2022 günü yeniden 20.000 dolar değerinin üzerine çıkarak yeni haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. 

Bitcoin-Genel-Muhabbit

Bitcoin-Genel-Muhabbit

Kayıpların ardı arkasının kesilmediği bir hafta sonunu geride bırakan Bitcoin, 20 Haziran 2022 günü yeniden 20.000 dolar değerinin üzerine çıkarak yeni haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. 

Son 24 saatte %15 oranında değer kazanan Bitcoin, kitleleri şok eden 17.772 dolarlık düşüşten sonra 20.482 dolar değerine geri yükseldi. Benzer bir şekilde Ethereum da 898 dolardan %25 oranında değer kazanarak 1.130 dolara yükseldi. 

Fiyatlardaki bu dalgalanmalar geçtiğimiz hafta boyu devam eden düşüş trendinden kısa süreli de olsa kurtulduğumuzu gösteriyor. 12 Haziran 2022 Pazar günü Bitcoin bir senedir ilk defa 26.000 doların altına düşmüştü. Bu negatif mihenk taşının aşılması, devasa bir satış trendi tarafından fark edildi ve böylece BTC bir gün içerisinde sırayla 20.000, 19.000 ve 18.000 dolar değerlerinin altına geriledi. ETH de BTC’deki düşüş trendini paralel bir şekilde takip ederek 898 doların altına düştü ve böylece bir hafta içerisinde %46 değer kaybetmiş oldu. 

Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum Çok Daha Büyük Kayıpların Kıyısından Döndü

BTC ve ETH’de gözlemlenen bu düşüş trendi uzmanlara göre piyasada zorlama bir likidite hareketini tetikleme potansiyeline sahip. Böyle bir senaryoda, her iki kripto para birimindeki büyük ölçekli yatırımcılar, Bitcoin ve Ethereum türev ürünlerindeki pozisyonlarını kapatmak zorunda kalacak ve fiyatlar yeterli teminat oluşturamayacak kadar düşük olacaktır. Bu da hem BTC hem de ETH’nin fiyatının daha da düşmesine, daha çok likidite tetiklenmesine ve en nihayetinde de Cascade (Kaskad) etkisinin oluşmasına sebebiyet verir. 

Ancak bugün 1.000 ve 20.000 dolar değerlerinin üzerine az da olsa çıkarak Bitcoin ve Ethereum geçici olarak birbirini tetikleyecek yeni bir satış trendinin önüne geçmiş oldu. Uzmanlara göre böyle bir trend BTC değerini 13.800’lere dek düşürebilirdi. 

İlginizi çekebilir: El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’in Düşüşü Hakkında Konuştu!

Kripto para ayı piyasasının şiddeti ve süresi hala belirsizliğini koruyor. Kripto para piyasasının bu son çöküşü, büyük kripto para birimlerinin borsa ile paralel şekilde düşüşe geçtiği Mayıs 2022’de başladı. O zamandan beri kripto para piyasası, çöküşün her yeni dalgalanma etkisinin daha fazla hasara yol karşısında toparlanma mücadelesi veriyor.

Piyasadaki düşüş trendine yönelik son tepkiler kripto para borç sağlayıcıları Celsius ve Babel’den potansiyel likidite sorunlarını öne sürerek tüm müşteriler için para çekme işlemlerini dondurması olarak geldi. Büyük kripto para yatırım şirketi Three Arrows Capital ise iflas riski ile karşı karşıya kaldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version