Muhabbit

Bitcoin Yükseldikçe Yatırımcılar Da Artmaya Devam Ediyor!

Cüzdanında en az 0.1 Bitcoin tutan adres sayısı rekor sayılara ulaştı.

Bitcoin muhabbit

Bitcoin’in son günlerde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması ve bununla beraber piyasa değeri açısından lider kripto paranın 1 trilyon $’lık rekor seviyesini aşması, ona yatırım yapan yatırımcı sayısında da rekor düzeyde artış meydana getirdi.

Bilindiği üzere Bitcoin 2017 yılındaki o devasa yükselişinin ardından yaklaşık 3 yıl süren bir geri çekilme dönemine girmişti. Tabi o dönemde yüksek fiyatlardan Bitcoin’e yatırım yapanlar ciddi anlamda maddi kayıplar yaşadı. Ancak Bitcoin ve onun önderliğindeki kripto paralar 2020 yılında başlayan ve son günlerde de halen devam eden yeni bir yükseliş trendi yakalamış durumda. Haliyle yaşadığı fiyat hareketleri ile tekrardan her ortamda konuşulmaya başlayan Bitcoin ve pastadan pay almak isteyen yatırımcıların sayısı aynen Bitcoin gibi ATH’ye ulaşmayı başardı.

Bu kapsamda kripto para analitik platformu Glassnode tarafından 20 Şubat tarihinde paylaşılan verilere göre, cüzdanında en az 0.1 Bitcoin tutan adres sayısı 3.195.200’e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi.

Bitcoin

Bu istatistikler Bitcoin’in yaşamış olduğu çıkış ivmesinin piyasaya yansıması ve daha fazla katılımcının Bitcoin ağına katılması anlamına geliyor. 

Bu durumun oluşmasının bir başka nedeni ise kurumsal yatırımcıların mevcut boğa koşusunda Bitcoin’e yaptıkları rekor tutarlardaki yatırımlar olarak gösterilebilir. Grayscale, Mastercard, BlackRock ve hatta son zamanlarda yaptığı paylaşımlar ile piyasa dengeleri ile oynayan Elon Musk’ın Tesla’sı Bitcoin’e ciddi miktarlarda yatırım yaptıklarını açıkladı. Eskiden Bitcoin’e karşı şüpheci yaklaşan firmalar ve kişiler bile, Bitcoin’in uzun vadede bir rezerv varlık olarak nakitten daha iyi performans gösterdiğine ikna oldu. Son olarak portföyünde 71,000’den fazla Bitcoin bulunduran dev şirket Microstrategy, yaptığı duyuru ile birlikte daha fazla Bitcoin almak için tahvil satışı yapacağını açıkladı. Bu kapsamda şirketin 600 Milyon $’lık tahvil satışı gerçekleştireceği belirtiliyor.

Tüm bu alımlar ile birlikte hâlihazırda yükselişini devam ettiren Bitcoin şu anda 1 trilyon dolar piyasa değerini aşmış durumda. Elde etmiş olduğu bu değer ile Bitcoin sırasıyla 921,81 milyar dolar ve 749,93 milyar dolarlık piyasa değeriyle Tencent ve Tesla gibi önde gelen kurumsal devlerden daha değerli hale geldi.

Bitcoin

Tradingview’den aldığımız verilere göre yazım itibari ile 56.000 Dolardan işlem gören Bitcoin bu seviyelerde kalmaya veya daha da yükselmeye devam ettikçe gündemdeki yerini korumaya ve hatta daha fazla yatırımcı almaya devam edecek gibi görünüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version