Muhabbit

Bitcoin Yükselişi Durdurulamıyor! 15.000 Dolar Aşıldı

Son 3 gündür yeşil mum ile günlük grafiğini kapatan Bitcoin, bugün itibariyle 15.000$ seviyesini aşarak son 16 aydaki en yüksek fiyatını geride bırakıp ATH yazmaya devam ediyor.

bitcoin fiyatı

Kripto para madenciliği masraflarının düşmesiyle birlikte bu durumdan Bitcoin’de nasibini büyük ölçüde aldı. Bu yazıda bahsettiğimiz gibi, Bitcoin zorluk seviyesi Haziran 2011 yılından bu yana ilk kez bu kadar düştü. Haziran 2011 yılında %18.03 oranındaki zorluk düşüşüne tam 9 yıl sonra 3 Kasım 2020’de %16 ile yaklaşıldı.

BTC Fiyatı Neden Yükseliyor?

Bitcoin 15.000$ barajını aştı

Bitcoin fiyatının artmasında zorluk seviyesinin düşüşünün yanında yakın zamanda PayPal’ın kripto para destekleyeceğini duyurması, 1 Milyar $ değerindeki silkroad bitcoinlerinin harekete geçmesi sebep olmuş olabilir.

Bkz: Bitcoin Haberleri

Bitcoin Ne Kadar Yükselecek?

Bitcoin geçmiş fiyat karşılaştırması.

Bitcoin kaç dolar olacak sorusuna cevap arayan Bloomberg, 2012-2017 yılları arasındaki BTC fiyat grafiğini günümüz Bitcoin fiyat grafiğiyle üst üste getirerek bir görsel paylaşmış. Bu görsele bakınca Bitcoin fiyatının 2012-2017 yılları arasındaki ilerlemesine çok benzediğini görebiliriz. Eğer fiyat artışı bu şekilde devam ederse bitcoin dominance’ı artarak altcoinleri ezmeye devam edip yeni bir ATH oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Borsalardaki balinaların büyük bitcoin transferlerini yakaladığımız Muhabbit Tracker aracını inceleyebilirsiniz.

Ayrıca BTC fiyatı yatay seyrine başladığında altcoinler de yükseliş fırsatı yakalayacaktır. Güncel ilk 100 kripto para birimi sayfamızdan fiyatları ve marketcap değerlerini inceleyerek alım öncesi fikir edinebilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version