Muhabbit

Bitcoin Yükseliyor! Peki Girişler Mi Çıkışlar Mı Fazla?

Yükseliş başlarda bazı yatırımcıları ikna edememiş olsa da hacimin artması ile birlikte Bitcoin, önündeki tüm dirençleri yıkarak yükselişine devam etmekte. 

bitcoin

Dün başlayan yükseliş ile birlikte 24 saat içerisinde neredeyse yüzde 20’ye yakın bir yükseliş yaşayan Bitcoin (BTC) yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. An itibariyle 9,350 $ seviyelerinden işlem göre kripto para, sadece 24 saat önce 7,600 $ seviyelerindeydi.

Yükseliş başlarda bazı yatırımcıları ikna edememiş olsa da hacimin artması ile birlikte Bitcoin, önündeki tüm dirençleri yıkarak yükselişine devam etmekte.

Fakat bu nereye kadar devam edecek? Bu noktada sizlere de fikir vermesi adına cüzdanlardan borsalara, borsalardan da cüzdanlara 24 saat içerisinde aktarılan Bitcoin, Ethereum ve Tether USD rakamlarını vermek istedik.

Bitcoin Tarafı

Glassnode’dan aldığımız verilere göre son 24 saat içerisinde cüzdanlardan borsalara aktarılan Bitcoin’ler yaklaşık 686 milyon $ değerinde. Borsalardan cüzdanlara çekilen Bitcoin’lerin miktarı ise yatırılandan daha fazla. Yaklaşık 780 milyon $’lık Bitcoin, borsalardan transfer edilmiş durumda. Bu noktada borsalardaki Bitcoin miktarının 94 milyon $ civarından azaldığından bahsedebiliriz.

Ethereum Tarafı

Ethereum tarafında da benzer bir durum mevcut. Son 24 saat içerisinde borsalara 113 milyon $’lık yeni yatırma işlemi yapılmış durumda. Tersi yönde ise 129 milyon $’lık bir çıkış gözüküyor. Kaba bir hesapla borsalardan son 24 saat içerisinde 16 milyon $’lık bir Ethereum eksildiği söylenebilir.

Tether Tarafı

Tether (USDT) tarafında da durum sevindirici görünüyor. Whale Alert hesabı tarafından basılan Tether’leri anlık olarak takip edebilsek de transferler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak yararlı olabilir.

Son 24 saat içerisinde 357 milyon $ değerinde Tether, borsalara transfer edilmiş durumda. Tersi yönde ise 323 milyon $’lık bir çıkış görünmekte. Bu noktada borsalarda bulunan Tether miktarının 33 milyon $’lık bir artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

Yukarıdaki grafikte ise tarihsel olarak borsalara yapılan transfer miktarlarını görebilirsiniz. Borsalara yaşanan en büyük transfer dalgası 2018 yılında, yaşanan düşüşün son dalgasında görülmüş. Son 24 saat içerisindeki hareketi incelediğimizde ise yukarıda bahsettiğimiz gibi yatırma işleminden çok, çekme işlemi mevcut.

Bu durum her ne kadar kesin olmasa da kısa vadeli değil de uzun vadeli yatırımcıların alım yaptığı ve en azından orta vadede yatırımlarını tutacağı anlamına gelebilir. Geçtiğimiz günlerde de yine blockchain üzerindeki verileri sizlerle paylaşmıştık. Aktif cüzdan sayılarında ciddi bir artış yaşanırken, 2 yıldır dokunulmayan cüzdanlara yeni girişler teşpit edildiğini belirtmiştik. Bu cüzdanlara gerçekleşen girişler ise Mart ayından yaşadığımız düşüş sırasında gerçekleşmişti.

Düşüş sırasında alım yapan bu yatırımcılar doğru hareketi yapmış gibi görünüyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version