Muhabbit

Bitcoin (BTC) Sosyal Medya Etkileşimleri Rekora Koşuyor!

Bitcoin (BTC)’in sosyal medya etkileşimleri, yaklaşan yarılanma (Halving) ile son zamanların rekoruna doğru dört nala koşuyor.

bitcoin halving muhabbit

Bitcoin (BTC)’in sosyal medya etkileşimleri, yaklaşan yarılanma (Halving) ile son zamanların rekoruna doğru dört nala koşuyor.

Kripto para birimi veri platformu LunarCRUSH’ın verilerine göre kripto para birimleri hakkındaki etkileşimler ki özellikle Bitcoin’inkiler 319.636.032’ye ulaştı.

Sosyal medya etkileşimleri ve Bitcoin (BTC) fiyatının korelasyon içerisinde olduğu da sonuçlar içerisinde yer alıyor.

Norveçli kripto para birimi firması Arcane Research’ün haftalık raporunda yaklaşan yarılanma (halving) ile Google aramalarında da “Bitcoin halving” trendinin üst sıralara çıktığını yazdı.

Bununla beraber Çin’de artan “Bitcoin fiyatı” aramalarının aniden patlak veren Corona Virüsü Salgını ile alakalı olduğu düşünülüyor. Analistler bu ve bunun gibi durumlarda Bitcoin’in fiyatının veyahut popülerliğinin artmasının kaos sever tabiatına dair bir kanıt olduğunu düşünüyor.

Yarılanmaya 108 gün kalmışken dünyanın dört bir yanından çoğu yatırımcı gelen boğaya kapıyı açmanın hayalini kuruyor. Ülkemizde de durum farklı değil. Türk yatırımcılar da Bitcoin’in fiyatının yükselmesini, kripto para borsasının hareketlenmesini dört gözle bekliyor.

Yarılanma (Halving) Neden Önemli?

Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi yarılanma (halving), Bitcoin madenciliğinden gelen ödüllerin yarıya inmesini sağlamakla beraber kripto para tarihinde önemli bir dönüm noktası olmaktadır.

2016’daki yarılanma da büyük bir düşüş gerçekleşmişti ancak 2020’ye bakıldığında yükselen fiyat eğrileri görmekteyiz. Bu da analistlere 2020 yılının daha iyi geçeceği umudunu veren bir nokta olmaktadır.

Son Yazılar

Exit mobile version