Muhabbit

Bitcoin’de Bullish Miyiz? Bearish Miyiz? Fiyatı Ne Olacak?

Coronavirus aşağı, halving yukarı derken Bitcoin’in durumu ne olacak?

bitcoin bullish

Bitcoin tarafında bullish, bearish tartışmaları devam ederken halving tarihi de gittikçe yaklaşmaya devam ediyor. Ödül yarılanmasına ise yaklaşık olarak 14 gün kalmış durumda. Coronavirus aşağı, halving yukarı derken Bitcoin’in durumu ne olacak?

Bir grup analist ve şirket CEO’su yaklaşan ödül yarılanmasını “büyük bir fırtına” olarak tanımlarken, analiz firması Coin Metrics tarafından yayınlanan rapora göre, kısa dönemde gerçekleşecek olan olası aşağı yönlü yeni bir hareketin gelecekteki pozitif fiyatlamaya büyük etkisi ve faydası olacak.

Glassnode da kripto paralar ile ilgili blockchain üzerindeki verileri inceleyerek önemli analizler yapan bir kurum olarak öne çıkmakta. Son dönemde yaptığı analizlerde yatırımcıları fiyat konusunda oldukça pozitif olduğunu belirten Glassnode, yatırımcıların yaklaşan halving sebebiyle optimistik olduğunu belirtmekte.

Cüzdan ve borsa hareketlerinden yaptığımız analiz ve sonucundaki çıkarımımızla yatırımcıları pozisyonlarını artırdıklarını ve “hodl” ettiklerini rahatlıkla söyleyebiliriz.

“Transferler incelendiğinde kimin transferi gerçekleştirdiğini bilmek zor olsa da transferlerin oranı ve yönüne bakıldığında yatırımcılar hakkında genel bir fikre sahip olunabiliyor.” diyor Glassnode.

Yine Glassnode verilerine göre dolaşımdaki Bitcoin arzının yüzde 42.83’ü son iki yılda hiç hareket görmemiş, yani halen cüzdanlarda bekliyor. Aynı zamanda bu yüzde geçtiğimiz yıla göre yüzde 10.4 daha artmış durumda. Yani son 1 yılda, 2 yıldır hareket etmeyen cüzdanların sayısında da artış var. Bu nedenle “Onlar unutulmuş Bitcoin’lerdir.” tezi de çürütülmüş oluyor.

Yatırımcılar alıyor ve uzun dönem yatırımlarını korumayı hedefliyorlar.

Buradan hareketle dolaşan arzın yüzde 42’sinden fazlasına sahip olan yatırımcıların Mart ayında yaşadığımız düşüş ile tutumlarını değiştirmediği ve halen yatırımlarında gelecek gördüğü belirtilmekte.

Hatta bahsettiğimiz çıkış görülmeyen bu cüzdanların önemli bir kısmında düşüş ile birlikte yeni girişler tespit ettik.

“Hodler” olarak tabir edilen zun dönem yatırımcıların düşüşü kaçış ve satış olarak görmediğinin altına çizen analistler, üstüne üstlük bu durumun birçok kişi tarafından pozisyonlarını artırma fırsatı olarak görüldüğünü belirtmekte.

Ek olarak Şubat ayı itibariyle borsalarda tutulan Bitcoin miktarında sert düşüşler yaşandığını sizlerle paylaşmıştık. Bu noktada düşüşe rağmen borsalardan cüzdanlara doğru bir akışın olması oldukça “bullish” bir senaryo olarak yorumlanabilir.

Yatırımcılar kısa vadede değil uzun vadede beklenti içindeler. Bu sebeple borsalardan çıkışlar oldukça fazla.

Kurumsalların Yanında Bireysel Yatırımcılar Da Artışta

Cüzdanlarına düşük miktarda Bitcoin tutan yatırımcıların sayısında da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldığını belirten Glassnode analistleri, 1,000 Bitcoin ve üzerine sahip olan cüzdan sayılarının da ciddi derecede arttığını belirtmekte.

Peki siz Bitcoin’de bullish misiniz?

Son Yazılar

Exit mobile version