Muhabbit

Bitcoin’de Dominans Yüzde 70’lere Ulaştı! Altcoinlerde Yükseliş Ne Zaman Başlayacak?

Yaşanan yükseliş sırasında altcoinler tarafında çok bir hareketlilik görülmezken, herkesin kafasında aynı soru bulunuyor. Altcoinler neden yükselmiyor?

bitcoin

Bitcoin’de yükseliş sürüyor. Neredeyse 26,000 $’a merdiven dayayan Bitcoin, 25,884 $ seviyesine kadar yükselmeyi başarmış durumda.

Yaşanan yükseliş sırasında altcoinler tarafında çok bir hareketlilik görülmezken, herkesin kafasında aynı soru bulunuyor. Altcoinler neden yükselmiyor?

Bitcoin yükselirken hareket etmeyen altcoinler, Bitcoin düştüğü zaman da sert sekilde düşüyor. Bu noktada Bitcoin’in piyasadaki dominansı da yüzde 70’leri aşmış durumda.

En son 2017 yılında görülen bu seviyeler, uzun zamandır görülmemişti.

Squanch’a göre, Bitcoin tarafında yaşanan yükselişin özellikle de dominans tarafındaki yükselişin SEC tarafından açılan Ripple davasıyla da büyük ilişkisi var.

Ripple tarafında başlayan dava sürecinin diğer altcoinlere de yayılması olasılığını düşünen kişiler, en düşük riski Bitcoin’de görüyor. Bu nedenle de yatırımcılar Bitcoin’e geçiş yapıyor.

Bu noktada kullanıcılar altcoinler tarafında riskin azaldığına dair emareler görene kadar, altcoinlerde bir yükseliş trendi görülmeyebilir. Özellikle popüler altcoinlerden Chainlink’in LINK adının da sosyal medyada SEC ile anılması büyük tedirginlik yaratmış durumda. Lider altcoinler arasında bulunan LINK, Zeus Capital gibi birçok kişiye göre SEC’in kapısını çalacağı sıradaki altcoin olabilir.

Diğer yandan Stable Act ile birlikte stablecoinler tarafında da önemli atlımla gelebilir.

Sizce Ripple’ın başına gelenler önümüzdeki dönemde diğer altcoinlerin de başına gelebilir mi?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version