Muhabbit

Halving’e Günler Kala Bitcoin Hash Rate’i Rekor Kırdı!

Tüm zamanların en yüksek değerine (ATH) ulaşmış görününen hash rate, Bitcoin için oldukça önemli bir değer olarak öne çıkmakta.

hash rate

Bitcoin (BTC) “hash rate”i, tüm topluluk tarafından heyecanla beklenen “halving“e az bir süre kalmışken rekor kırmış görünüyor.

Tüm zamanların en yüksek değerine (ATH) ulaşmış görününen hash rate, Bitcoin için oldukça önemli bir değer olarak öne çıkmakta.

Hash Rate Nedir?

Hash rate Bitcoin ağındaki toplam işlem gücü olarak tanımlanabilir. Tüm madencilerin işlem gücleri toplanarak elde edilen bu rakam, ağdaki matematiksel işlem gücünü temsil ediyor. H/S olarak gösterlen has oranı, işlem bölü saniye olarak tanımlanıyor.

Bu işlem gücü ne kadar yüksek olursa ağ da aynı oranda güvenli hale geliyor.

“Hash rate”in oldukça yükselmiş olması, madencilerin daha fazla cihazla ya da daha çok efor ile Bitcoin ağında çalıştıkları anlamına gelmekte. Ödül yarılanmasına az bir süre kalmışken madenciler, ödüller yarı yarıya azalmadan önce hamlelerini yapıyorlar gibi gözüküyor.

Bildiğiniz üzere Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) “halving”leri gerçekleştikten sonra ödüllerin azalması ile birlikte “hash rate”te önemli bir düşüş gerçekleşmişti. Birçok analist ise daha yüksek ödül oranı sebebiyle madencilerin Bitcoin ağına geçiş yaptığını belirtmişti.

Bugün geldiğimiz noktada ise “hash rate”in gelmiş geçmiş en yüksek oranına ulaşması Bitcoin adına çok önemli bir metrik.

Son dönemde yaşanan yükseliş, bizleri ödül yarılanması için oldukça heyecanlandırmış durumda. Fakat yaşanan önemli yükselişe rağmen Bitcoin, 9000 $ direncini aşabilmiş görünmüyor. Sizce halving yaklaştıkça Bitcoin’de yön yukarı mı devam edecek?

Bitcoin Halving Kalan Süre : 7 gün 8 saat 39 dakika

Son Yazılar

Exit mobile version