Muhabbit

Bitcoin Madencileri Geri Çağırıyor! Zorlukta Düşüş!

Halving sonrasına blok ödüllerinin yarı yarıya azalması ile birlikte madencilerin karlılık oranları da düşmüş, madenciler cihazlarının bir kısmını kapamak zorunda kalmıştı.

bitcoin

Bitcoin (BTC) tarafında zorluk düşmeye devam ediyor. Dün gelen yeni veriler ile birlikte zorluk neredeyse yüzde 10 düşmüş durumda.

Halving sonrasına blok ödüllerinin yarı yarıya azalması ile birlikte madencilerin karlılık oranları da düşmüş, madenciler cihazlarının bir kısmını kapamak zorunda kalmıştı.

Bu düşüş ile birlikte 2020 yılında yaşanan en büyük ikinci zorluk düşüşü gerçekleşmiş oldu. Mart ayında yaşanan keskin fiyat düşüşünün ardından gelen zorluk seviyesindeki düşüş yüzde 15.9 civarında idi.

Halving Sonrasında da Düşmüştü

Halving gerçekleştikten kısa bir süre sonra gerçekleşen yüzde 6’lık zorluk düşüşü madencilerin geri dönmesine yetecek seviyede değildi. Yüzde 6’lık düşüş önemli bir rakam olmasına rağmen, ödüllerin yarı yarıya azalması ve birim Bitcoin fiyatı göze alındığında yine de çoğu cihaz için halen madencilik karlı gözükmüyordu.

Yüzde 6’lık ilk düşüş sonrasında hash rate tarafında bir nebze de olsa yükseliş görülürken eski seviyelere dönüş olmamıştı.

Teşvik adına zorluk seviyesini yeniden düşüren Bitcoin algoritması, madencilik işlemlerinin devamlılığı için hash rate, blok ödülü ve zorluk üçlüsü ile ağın dengesini ve stabilitesini sağlamak için düzenli belirli periyotlarda ayarlamalar yapmakta.

Zorluk Mart Seviyesine Geriledi

Mart ayında gelen düşüş ile gelinen zorluk seviyesine dönen Bitcoin, madencileri geri çağırıyor. Bildiğiniz üzere ağın önemli bir kısmını oluşturan S9 serisi Antminer cihazları, halving sonrasında zarar yazmaya başlamıştı.

Yeni seviye madencilerin geri gelmesine yeterli olacak mı henüz bir soru işareti. Durum ancak önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Son Yazılar

Exit mobile version