Muhabbit

Bitcoin’deki Sert Düşüşün Sebebi Bu Mu?

Yaşanan son düşüş ile birlikte kripto topluluğu, zor bir hafta sonu geçirdi denilebilir.

Bitcoin’deki sert düşüşün sebebi bu mu? Yaşanan son düşüş ile birlikte kripto topluluğu, zor bir hafta sonu geçirdi denilebilir.

Bu hafta içerisinde ABD Hazine Genel Sekreteri Steven Mnuchin, “önemli” koduyla birlikte kripto para düzenlemelerinin oluşturulmaya başladığını ve artık tam anlamıyla “yolda” olduğunu duyurdu. Aynı zamanda Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’den önemli açıklamalar geldi. Başkan Kashkari’ye göre kripto paralar tam anlamıyla bir çöp yığını.

Önemli bir diğer açıklama ise Adalet Bakanlığı’ndan geldi. Yapılan açıklamaya göre, kripto para mikseri kullanmak suç sayılacak. Geçtiğimiz hafta Bitcoin mikserlerini anlatan bir yazı yayımlamıştık. Bu yazıda, Bitcoin mikserinin ne olduğundan ve ne amaçla kullanıldığından detaylıca bahsetmiştik. Bu açıklama tam da üzerine gelmiş gibi görünüyor. Yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

Açıklamalar Bitcoin açısından kötü bir durum oluştursa da yıl başından beri neredeyse yüzde 50 yükselen Bitcoin’in fiyatına çok büyük bir etkide bulunmuş gibi görünmüyor. Hatta altcoinler Bitcoin’den daha fazla etkilenmiş bile denilebilir.

Geçen yıl da benzer açıklamalar yapan Mnuchin, ABD Başkanı Trump’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yönelik eleştirilerini yinelemişti. ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçlar Araştırma Ağı’nın da önemli düzenlemeleri hazırlıyor olduğunu sözlerine ekledi.

Düzenlemeler çok çabuk çıkacak ve bir çok şey değişecek. Herkes bu duruma hazırlıklı olsun.

Mnuckin sözlerine şöyle devam etti: “Teknoloji ilerliyor, bunun farkındayız. Fakat kripto para birimlerinin, eskiden İsviçre’de bulunan gizli hesaplara benzemesini istemiyoruz.

Bu duruma engel olmak en büyük önceliğimiz.

Mnuckin’e göre Bitcoin, önümüzdeki on yıl içerisinde yaygın olarak kullanılmayacak. Ve bu süreç içerisinde ABD Bitcoin’i “ulusal güvenlik riski içeren durum” kategorisine dahil edebilir diye ekliyor Mnuckin.

Doların Değerini Ne Belirliyor

Kashkari’ye göre ise Bitcoin, stabil bir para biriminin sahip olduğu özelliklerin hiçbirine sahip değil ve buna hiçbir zaman sahip olamayacak. Montana Etkinliği’nde Kashkari’ye şu soru yöneltidi. Bir sonraki doğum gününüzde 1 Bitcoin mi istersini yoksa hazine bonosu mu? Bu soru üzerine Kashkari’nin verdiği cevap ise şöyle cevap veriyor:

Doların bir değerinin olmasının sebebi, ABD’nin dolar basmada tekel olması. Bu nedenle doğum günümde kesinlikle Bitcoin istemiyorum. Bana hazine bonosu hediye edin.

Arka arkaya ABD tarafında gelen bu olumsuz açıklamalar Bitcoin fiyatındaki düşüşe sebep olmuş olabilir mi? Ülkemizde bu konu çok fazla dikkat çekmemiş olsa da durum önemli görünüyor. Oluşturulacak olası fazla sert düzenlemeler kripto paraları tehdit eder duruma gelebilir mi hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version