Muhabbit

Bitcoin’de 12.000 Doların Ardından Sert Düşüş Geldi!

Bitcoin ile birlikte altcoinlerin de hareketlenmesi ile birlikte son günlerde adeta bir bayram havası yaşanmakta.

Bitcoin kripto para

Bitcoin’de (BTC) son günlerde yaşanan hareketlilik 12.000 $ seviyelerine kadar bir yükseliş ortaya koydu.

Bitcoin ile birlikte altcoinlerin de hareketlenmesi ile birlikte son günlerde adeta bir bayram havası yaşanmakta.

Özellikle Ethereum tarafında yaşanan artış, yatırımcılarını gerçekten oldukça memnun etmiş durumda.

240 $ seviyelerinden hareketine başlayan Ethereum yaklaşık 1 hafta boyunca düzenli yükselişine devam ederek dün gece 410 $ seviyelerine kadar çıkmayı başardı.

Yükselişler sadece Ethereum ve Bitcoin tarafından değil ilk 20 kripto parada da gerçekleşti. Bitcoin’de 12.000 $ ve Ethereum’da 410 $ seviyelerinin görülmesinin ardından ise bugün sabah saatlerinde güçlü bir satış geldi.

Bazı borsalarda 10540 $ seviyelerine kadar düşüş gösteren Bitcoin tek mumda neredeyse 1500 $’lık bir düşüş yaşamış durumda. Ethereum tarafından ise 320 $ seviyelerine kadar bir düşüş gerçekleşti.

Yaşanan hızlı düşüşün ardından 11200 $ desteğinin üzerine hızlı bir çıkış göstererek 11350 $ seviyelerinden alıcı bulmakta. Tabii bu hızlı düşüş ile vadeli işlem tarafında yüklü miktarda long pozisyon tasfiye edilmiş oldu.

Squanch’ın attığı tweete göre düşüş ile birlikte 100 milyon $ değerindeki long pozisyon likide olmuş durumda. An itibariyle 11200 $ desteğinin tekrar üstüne çıkmış bulunan Bitcoin’de düşüş hareketi devam edebilir ya da bu hareket sadece bir fiyat düzeltmesi olarak kalabilir.

Fiyatlar ile birlikte hacimlerin de iyice yükseldiği kripto para piyasasında dün ise Türk Lirası bazında en yüksek fiyat değerine ulaşıldı.

BTC Türk fiyatlarına göre Bitcoin dün 83.938 $’a kadar yükseldi. Türk Lirası bazında rekoruna 2017 zirvesinden beri ulaşamayan Bitcoin, 12.000 $ seviyesi ile rekorunu tazelemiş oldu.

12.000 $ seviyesi ise global piyasalarda Ağustos 2019’dan sonra ilk defa görülmüş oldu. Bildiğiniz üzere 2019 yazında da kripto para piyasalarında önemli yükselişler yaşanmış ardından ise uzun süreli bir düşüş dönemi yaşanmıştı.

Bitcoin Fiyat Grafiği

Sizce kripto paralarda yaşanan düşüş bir düzeltme hareketi mi yoksa düşüş devam edecek mi?

Son Yazılar

Exit mobile version