Muhabbit

Bitcoin’in Altınla Olan Korelasyonu Zayıflıyor!

Bitcoin’in altınla korelasyonu azalırken, diğer yanda S&P 500 tarafında yükseliyor!

bitcoin

Kraken borsasının araştırmacılarına göre, Bitcoin’in (BTC) altın ile ilişkisi azalmış olsa bile, Bitcoin’in S&P 500 borsa endeksi ile olan ilişkisi artıyor.

Amerika Birleşik Devletleri menşeli büyük kripto para borsası Kraken’in araştırma kolu Kraken Intelligence, Haziran 2020 için bir “Bitcoin Volatilite Raporu” yayınladı.

Bitcoin’in Volatilitesi 6 Ayın En Düşük Seviyelerinde

9 Temmuz tarihinde yayınlanan rapora göre, Bitcoin ticaretlerinde %31’lik bir düşüş var.

Raporda yer alan Haziran ayında yaşanan hacim ve volatilitedeki önemli düşüş, Bitcoin’in Şubat 2020’den bu yana yaşadığı en sessiz ay olarak nitelendirildi. Bu durum, aynı zamanda Bitcoin’in hisse senetleri ve altın ile ilişkisini büyük ölçüde etkileyen eğilimin terse dönmesine neden oldu.

Altın ve BTC Korelasyonu Haziran Ayında Ortalama 0.73 Azaldı

Araştırmacılar, Bitcoin’in altına olan 30 günlük korelasyonunun, 1 yıllık ortalamaya göre 0.24’ün altına düştüğünü kayıtlara geçti. Kraken Intelligence, korelasyon hareketinin Mayıs ayının ikinci yarısında, 0,50 gibi bir değerin üzerinde sona erdiği pozitif bir trendin sonrasında geldiğini belirtti.

Bitcoin’in altın ile olan 30 günlük korelasyonu. Kaynak: Kraken Intelligence

S&P 500 ile Olan Korelasyon Büyüyor

Bitcoin altın ile daha az ilişkilendirilirken, kripto para birimi S&P 500 gibi borsa endeksleri ile olan ilişkisini yükseltiyor. Kraken Intelligence’e göre tersine dönme eğilimi, Bitcoin’in S&P 500 ile ilişkisinin Haziran ayı sonunda 0.65’e kadar yükselmesine sebep oldu. Analistlerin söylediğine göre bu korelasyon, aylık 0.52’ye, yıllık ortalamada ise 0.26’ya kadar yükseldi.

Kraken’in S&P 500 korelasyonuna ilişkin verileri, bir kripto para borsası olan OKCoin tarafından paylaşılan bilgiler ile örtüşmekte. OKCoin likidite müdürü Daniel Koehler’in söylediğine göre, borsada gerçekleşen BTC’nin ve S&P 500’ün yükselen korelasyonuna şahit olmuş. Koehler, “SPX ve BTC 1M’in votalitesinin bu denli düştüğünü en son 12 Mart tarihinde BTC fiyatının düşmesinden hemen önce görmüştük” dedi.

Haziran ayı başlarında hisse senedi akış analisti PlanB, Bitcoin ve S&P 500 arasındaki aşırı korelasyonun, Bitcoin’in fiyatını 18.000 $’a kadar çıkarması gerektiğini iddia etti.

Yaşanan bu korelasyon değişiklikleri ile birlikte görünüşe göre Bitcoin, altından uzaklaşarak borsa endeksine yakınlaşıyor. Sizce bu değişiklik, Bitcoin severlerin hayatında ne gibi değişikliklere sebep olabilir?

Son Yazılar

Exit mobile version