Muhabbit

Bitcoin’in Beklenmeyen Düşüşünün Sebebi!

Bitcoin düşüşü çok sayıda long pozisyon likide etti.

Bitcoin (BTC) son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde beklenmeyen bir düşüş yaşadı. Türkiye içerisindeki kripto para yatırımcıları da BTC’nin bu habersiz düşüşünün arkasındaki sebebi merak ediyor.


Bitcoin’in Düşüşünü Ne Tetikledi?

Eng.ambcrypto.com’un aktardığı habere göre, son birkaç saat içerisinde tamı tamına 2.444 BTC satıldı. Bitcoin’in 9.000 dolara çıkmasından sonra yaşanan bu sert satış baskısı, lider kripto para biriminin %6,3’lük bir düşüş yaşamasına sebep oldu.

Aslında Bitcoin geçtiğimiz haftalarda görülen ABD ve İran arasındaki geriliminden sonra ciddi bir artış elde etmişti. Önemli Bitcoin indikatörlerinden olan Korku ve Açgözlülük Endeksi de 70 seviyelerine kadar yükselerek yakında büyük bir satışın geleceğini belli etmişti.

Bunun yanı sıra BTC ağındaki madencilik zorluğu da geçtiğimiz günlerde %6 üzerinde bir artış sergileyerek BTC madenciliğinin zorlaştığını göstermişti.

BTC basın saatine göre 8.500 doların altında geziniyor ve ilerleyen saatlerde 8.000 dolara kadar bir düşüş olası gözüküyor.

Bitcoin Düşmesiyle Long/Short Oranları

Bugünün ilk saatlerinde lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı 9,000 dolar seviyesini geçti ve 9200 dolara kadar tırmandı. Bu fiyat artışıyla birlikte piyasadaki olumlu havanın daha da devam edeceği düşünülüyordu. Ancak Bitcoin fiyatı 9200 dolar seviyesinden düşmeye baslayarak hızlı bir şekilde 8600 dolar seviyesinin altına kadar kadar indi.
Bitcoin fiyatı bir gün içinde hem artıp hem de büyük bir miktar düşüş yaşayınca akla gelen sorulardan biri long-short pozisyonların durumu oldu. Bitmexten alınan verilere göre son 24 saat içerisinde yaklaşık olarak 130 milyon kontrat likide oldu. Bu miktarın 108,328,400’ü long kontratlar iken 20,551,358’i short kontratlardan oluşmaktadır. Yaşanan büyük fiyat düşüşünden sonra bu kadar fazla sayıda long kontratın likide olması ise bazı analistleri şaşırtmadı.

Son Yazılar

Exit mobile version