Muhabbit

Bitcoin’in Dolaşımdaki Arzı 19 Milyona Ulaştı! Geriye Kazılacak Olan 2 Milyon Bitcoin Kaldı!

19 milyon tane Bitcoin kazıldı. Önümüzdeki 100 yıl içinde çıkarılacak olan Bitcoin tam 2 milyon.

BTC madencilik genel

BTC madencilik genel

Bitcoin blok zincirindeki kazılan 730.002’inci blokla beraber 19 milyonuncu BTC dolaşıma girdi. SBI Crypto, işlem ücretleri ve blok ödülü olarak 293.000 $ değerinde olan 6.32 BTC kazandı.

Kripto para topluluğundan birçok kişi, bu olayı Twitter üzerinden kutladı.

Bitcoin madenci şirketinin CEO’su Kryptovault’tan Kjetil Hove Pettersen, konu ile ilgili şunları söyledi:

Benim için sadece iki milyon Bitcoin kaldı. Bu ilk bakışta küçük bir sayı gibi görünebilir, ancak madenciliğin en iyi günlerinin hala önümüzde olduğuna inanıyorum.

Kaynak: blockchain.com

Bitcoin madenciliği şirketi Bitcoin Bloem’in kurucusu Bert de Groot, konu hakkında şunları söyledi:

Bugün çıkarılan 19 milyoncu Bitcoin, tarihi bir ana işaret ediyor. Satoshi Nakamoto’nun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ettik. Minnettarlığımızı göstermek için çiçek gönderebilmeyi isterdik.

Groot, konuşmasını ufak bir şakayla bitirdi. Bitcoin Takeover’ın kurucusu Vlad Costea ise konu hakkında şunları söyledi:

Önümüzdeki 118 yılda çıkarılacak sadece 2 milyon BTC kaldı! Bitcoin’in başlangıcından bu yana geçen 13 yılda madenciler 19 milyon Bitcoin kazdı. Son Bitcoin’in 2140 yılında çıkarılması bekleniyor.

18.500.000’inci Bitcoin, Eylül 2020’de çıkarıldı. Blok kazma oranının yarıya indirildiği bir sonraki halving’in, 2024 yılında olması planlanıyor.

Kripto para topluluğu için 19 milyonuncu BTC, Bitcoin arzının sınırlı olduğunu gösteriyor. İnsan Hakları Vakfı Baş Strateji Sorumlusu Alex Gladstein konu ile ilgili şunları söyledi:

El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden tek devlettir. Para toplamak için Bitcoin destekli Volkan Tahviller’ni ihraç edecekti. Bununla birlikte, Brezilya da dahil olmak üzere diğer bazı ülkeler, 2021’de Bitcoin’in benimsenmesi konusunda umut verici açıklamalar yaptılar.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin HaberleriKripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version