Muhabbit

Bitcoin’in Dünyadaki Yükselişi Savaşları Engelleyebilir!

Ülkelerin sabit arzlı rezerv paraları olursa savaşlar sona erer mi? Bitcoin dünya barışına katkı sunabilir mi? Haberimizde inceleyelim.

Human Rights Foundation (İnsan Hakları Vakfı) Strateji Başkanı Alex Gladstein, ülkelerin rezervlerinde fiat paralar yerine Bitcoin bulundurmaları gerektiğine inanıyor. Gladstein’e göre rezervlerdeki Bitcoin varlığı, ülkelerin savaşa girmesini daha az teşvik edecek.

ABD’nin Devam Eden Savaşları

İnsan Hakları Vakfı Strateji Başkanı, bu tezine örnek olarak öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’ni veriyor. Irak ve Afganistan’da yıllardır ABD’nin süregelen savaşlarını Gladstein, ABD Federal Bankası’nın umarsızca dolar basabilme gücüne bağlıyor.

Bizler resmen paraları “basıyoruz”. Sanki bir yazıcıdan çıkar gibi. Parasını sonra ödemek sözüyle piyasaya bonolar, tahviller satıyoruz. Tüm bu paralarla da savaşıyoruz.

Fiat para birimlerinin aksine Bitcoin’in toplam arzının belirli olduğunu söyleyen Gladstein, bunun anlamının barış olduğunu vurguluyor. Eğer ülkeler rezerv olarak Bitcoin bulundururlarsa, ödünç alınan varlıkların faizleri çok daha yüksek olacak ve bu şekilde hükümetler savaşlara finansman sağlayamayarak savaşları sürdüremeyecek.

Sonsuza dek süren savaşlar Bitcoin ile birlikte azalabilir, hatta tamamen ortadan kalkabilir.

Daha fazla ABD haberi için buraya bakabilirsiniz.

Rusya-Ukrayna Savaşı Örneği

Gladstein açıklamalarında Rusya-Ukrayna savaşına da değiniyor. Ona göre Rusya-Ukrayna savaşı, ABD dolarının baskın rezerv para birimi olmasını zayıflatacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı başlatması ile birlikte ABD, Rusya’ya yaptırım uygulamasına başlamış ve Rusların ellerindeki ABD dolarlarını dünya genelinde dondurma çalışmalarına girişmişti. Bu eylem ile ulus devletler daha iyi anlıyor ki, rezerv para birimleri dolar olduğu müddetçe tehlike altındalar.

İlginizi çekebilir: Larry Fink: Rusya-Ukrayna Savaşı, Kripto Para Kullanımını Hızlandıracak!

Bu yaptırımlar sonrasında Bitcoin özelinde kripto paralara olan ihtiyaç devletler genelinde daha da arttı ve devletler şu soruyu sormaya başladı: Tüm yumurtalarımı neden bir sepete atıyorum?

Rusya hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Gladstein’e göre bu savaş, Bitcoin ve kripto paraların benimsenmesini hızlandıracak ve ülkelerin rezerv para birimlerini Bitcoin’e çevirdikleri gün ise savaşların gücü azalacak. Çünkü arzı belirli olan bir para birimi, o kadar kolayca harcanamayacak.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version