Muhabbit

Bitcoin’in Geleneksel Pazarlarla Bir Bağı Yok

Fakat şu an bir ortak noktaları var ki o da, sürekli dalgalanma durumu .

Ethereum

Bitcoin’in değeri piyasanın ani çöküşüyle düşmüş olabilir ancak uzun vadede iş yapar.

Özetle;

Son zamanlarda fiyatı küresel borsaya paralel giden Bitcoin’in güvenlik durumu tehdit ediliyor. Birden bire stabilcoinlerde güvenlik talep eden yatırımcılarla ve nakit parayla daha riskli bir servet olarak algılanmaya başlandı.

Ancak dün yayınlanan Coinbase kripto borsası tarafından hazırlanan raporda bu durum değişiklik gösteriyor. Bitcoin’in bazen geleneksel pazarlarla korele olduğunu kabul etse de, genellikle Bitcoin oldukça farklı bir yol izliyor.

‘-1’ değeri mükemmel bir negatif ilişkiyi gösterirken ‘1’ değeri mükemmel bir pozitif ilişkiyi gösterir. Bitcoin’in S&P 500 ile tarihi ilişkisi 1.00 ile -1.00 arasında gidip geliyor. Bu da, BTC’nin tarihi boyunca büyük borsa endeksleri ile büyük ölçüde ilgisiz olduğu anlamına geliyor.

Karşılaştırmak gerekirse Coinbase, Bitcoin’in Ethereum’la oldukça fazla ilgisi varken S&P 500’ün neredeyse daima Dow Jones Industrial Average ile bağlantılı olduğunu buldu.

Fakat şu an bir ortak noktaları var ki o da, sürekli dalgalanma durumu . “S&P 500, 10 günlük değişimi ölçerek, Bitcoin’in tipik aralığına rakip seviyelere yükseldi. S&P 500 dalgalanmasının son günlerde önemli ölçüde arttığı ve BTC’nin de yükseldiği rapor edildi.”

Ama sonra borsalar 30 yılın en kötü zamanlarını yaşıyor ve Bitcoin’de son yedi yılın en kötü dönemini geçiriyorsa bu aslında bir sürpriz değidir.

Son Yazılar

Exit mobile version