Muhabbit

Bitcoin’in Taproot Yükseltmesi Gerçekleşti!

Ağın gizliliğini ve güvenliğini artırmayı sağlayan, Bitcoin’in uzun zamandır beklenen yükseltmesi, Taproot resmen etkinleştirildi.

taproot

taproot

Bitcoin Taproot yükselmesi Pazar günü (14 Kasım 2021) Saat 8:15’de Bitcoin blok zincirinde 709632 numaralı blokta resmen gerçekleşti. 2017 yılında yapılan Segregated Witness güncellemesinden sonra ağ koduna yapılan ilk büyük yükseltme Taproot yükseltmesi oldu.

Taproot ile Bitcoin ağı, daha ölçeklenebilir ve daha hızlı bir ağ olma yolunda ilerliyor.

İlginizi Çekebilir: Taproot Yükseltmesi Nedir?

Taproot Yükseltmesi Ne İşe Yarar?

Bitcoin ağında çoklu imza gereksinimleri gibi işlemler veya onları daha karmaşık hale getiren çeşitli zorluklarla karşılaşma olasılığı vardır. Bu da birden fazla işlemin oluşturulmasını gerektirir ve bu karmaşık işlemler herkes tarafından tespit edilebilir.

Ancak, yapılan yeni Taproot güncellemesi bu özellikleri içeren bir Bitcoin işleminin tüm hareketli parçalarını gizlemeyi mümkün kılacaktır. Bu sayede yapılan tüm işlemler tek bir işlem gibi görünecektir. Bu durum, “gizlilik” alanında büyük bir etki yaratabilir.

Kısaca Taproot, Bitcoin’de daha karmaşık işlemler yapabilen Schnorr adı verilen imzalar ile yapılan işlemlerin gizliliğini ve güvenliğini artırdı. Taproot güncellemesiyle Bitcoin fiyatında büyük bir değişim olmadı. Yaklaşık 7 ay önce Taproot güncellemesi için madenciler oy kullanmıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version