Muhabbit

Bitfinex, Kripto Paranın Ötesine Geçiyor!

Bitfinex, yeni borsa ürünlerini kullanıcıları sundu.

Bitfinex

Kripto borsası Bitfinex, Tether (USDT) ile çalışan hisse senedi endeksi türevlerini piyasaya sürerek dijital varlık alanının ötesine geçti.

Yeni türevler Europe 50 ve Germany 30 Perpetual Swap işlemleri, geleneksel hisse senedi piyasalarını kullanıcılara sunuyor. Europe 50, 18 Avrupa ülkesinden 50 hisse senedi kapsayan STOXX Europe 50 endeksini temsil ediyor. Germany 30 ise, Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören en büyük 30 Alman hissesinin endeksini temsil ediyor.

İlk kez bir kripto borsası bir hisse senedi ürününü piyasaya sürdü. Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, “CME, Bitcoin vadeli işlemleriyle kripto para birimine geçti, Şimdi Bitfinex geleneksel pazarlara giriyor” dedi.

Ardoino, Bitfinex’in yarımı evrenini genişletmek ve kripto tüccarlarının tek bir platformda geleneksel pazarlara girmelerini sağlamak istediğini söyledi. Ardoino, “Yüksek hacimli tüccarlar, platformumuzda yaklaşık %80’lik bir orana sahip. Onların gereksinimlerine uyum sağladık ve bu teklif ile, varlıklar arası ticaret stratejilerini geliştirebildiğimizi gördük.” dedi.

Europe 50 ve Germany 30, 100 kata kadar kaldıraç imkanı sunuyor. Bitfinex, USDT ile birlikte çalıştığı için, forex ve faiz oranı risklerini azalttığını iddia etmekte. Ardoino, “Anlaşmanın USDT cinsinden olması önemlidir, çünkü bu, ticareti sorunsuz ve verimli bir hale getirir.” dedi.

Yeni türevler, belirli bölgelerde ve yalnızca “doğrulanmış kullanıcılar” tarafından kullanılabilir. Yani bu, yatırımcıların kimliklerini, fon kaynaklarını ve bankacılı ilişkilerini doğrulamak ve onaylamak için durum tespiti sürecinden geçmeleri anlamına geliyor.

Bitfinex, kısa bir süre önce Tether paritesinde euro, İngiliz sterlini ve Japon yeni ile sözleşmeler başlattı.

Son Yazılar

Exit mobile version