Muhabbit

Bitfinex Skandalı Netflix’e Belgesel Oluyor!

Henüz adı belirlenmeyen belgesel Tiger King ve FYRE gibi platformun en sevilen belgesellerinin yaratıcılarının elinden çıkacak.

Bitfinex

Bitfinex-Netflix-Belgesel-Muhabbit

Tiger King ve FYRE gibi Netflix’in en sevilen belgesellerinin yapımcıları Bitfinex skandalını da platform için belgesele dönüştürmek amacıyla kolları sıvadı.

Belgeselin Bitfinex skandalına imza atan Ilya “Dutch” Lichtenstein ve Heather Morgan çiftinin gerçek hayat hikayesine odaklanması bekleniyor. 2016 senesinde 4.5 milyar dolar değerinde Bitcoin dolandırıcılığı yapan çift 8 Şubat 2022 Salı günü New York’ta tutuklandı. Tutuklamayı gerçekleştiren Amerikan hükümeti dolandırılan rakamın yalnızca 3.6 milyar dolarlık bir kısmına el koyabildi.  

İlginizi çekebilir: Bitfinex Saldırısının Suçluları ABD’de Yakalandı!

Lichtenstein ve Morgan 120,000 BTC’yi kademeli olarak aklamaya çalıştıkları gerekçesiyle kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları ile yargılanıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı yetkililerine göre çift kara para aklama işlemlerini Bitcoin ATM’lerini kullanarak, altcoin işlemleri gerçekleştirerek ve NFT satın alarak mümkün kıldı. Tutuklandıkları gün federal mahkemeye çıkan çiftin 14 Şubat 2022 Pazartesi günü kefalet duruşmasının gerçekleşmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Yargıç, Bitfinex’i Hackleyen Çifti Kefaletle Serbest Bıraktı!

Lichtenstein artık feshedilmiş olan blockchain girişimi Endpass’in kurucusu olarak bilinirken, Morgan sosyal medya popülerliği ile tanınıyordu. TikTok ve Instagram’da geniş takipçi kitlesine sahip olan Morgan yakın bir zamana dek OpenSea üzerinden NFT alım-satım işlemleri de gerçekleştiriyordu. Endpass’in de CEO’su olan Morgan aynı zamanda “Razzlekhan” takma ismiyle rap müzik de yapıyordu.

Morgan’ın kariyerinin belki de en ilginç basamağını ise Forbes’ta freelance olarak yaptığı yazarlık işi oluşturuyordu. Morgan’ın bu süreçte yazdığı yazılardan biri ironik olarak “Şirketinizi Siber Suçlulardan Koruyun” başlığını taşıyordu.

Bitfinex skandalının kahramanları Morgan ve Lichtenstein suçlu bulundukları takdirde 25 yıla kadar hesap cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Ilya “Dutch” Lichtenstein ve Heather Morgan

Bitfinex Belgeseli Netflix’in İlk Kripto Para Projesi Değil

Bitfinex projesini 12 Şubat 2022 tarihinde kamuoyuna duyuran Netflix belgeselin yönetmenlik koltuğunda FYRE: The Greatest Party That Never Happened’ın ve Tiger King’in yönetmeni Chris Smith’in oturacağını belirtti. Chris Smith’e yönetmenlik ve yapımcılık yolculuğunda “The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley” isimli Elizabeth Holmes belgeselinin yönetmeni Nick Bilton eşlik edecek.

Bitcoin tarihindeki en büyük dolandırıcılıklardan biri olarak bilinen Bitfinex skandalı Netflix’in kripto paralara yönelik projelerinin ilki değil. Şirket 2021 yılında “Trust No One: The Hunt for the Crypto King” isimli bir başka projenin daha duyurusunu yapmıştı. 2022 yılı içerisinde yayınlanması beklenen proje QuadrigaCX borsasının kurucusu Gerald Cotten’ın hikayesini anlatacak. Aniden hayatını kaybeden Cotten kullanıcıların kripto para cüzdanlarının anahtarını kontrol eden yegane isim olduğu için ölümüyle Bitcoin ve diğer pek çok kripto parada milyonlarca dolar zarara sebebiyet vermişti.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version