Muhabbit

Bitfinex ve Tether, Personel Alımları İle İlgili Kararını Açıkladı!

Dev şirketlerin personel çıkardığı dönemde, iki şirketin açıklamaları şaşırttı.

BTC bitfinex

2016 saldırısı

Bir ana şirketi paylaşan kripto para şirketleri Bitfinex ve Tether, bazı rakiplerinin aksine personel azaltma planları yapmayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada her iki firma da mevcut piyasa gerilemesinde daha fazla kişiyi işe almak istediklerini belirtiyor.

Bitfinex COO’su Claudia Lagorio,konu ile ilgili olarak şu açıklama bulundu:

“Bitfinex, ölçülü bir şekilde yetenek ve kaynak edinmeye, yatırım yapmaya devam ediyor. Doldurmak istediğimiz bir dizi kariyer fırsatımız var ve işe alım planlarımız değişmeden kaldı.”

Lagorio ayrıca, Bitfinex’in hiçbir zaman agresif bir şekilde işe alım yapmadığını ve ardından bir kripto para kışında personel azaltmaya gitmediğini belirtti. Kripto para borsasının kârlı olduğunu ve gerektiğinde yeni yetenekleri işe almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bilindiği üzere son dönemlerde önde gelen şirketler personellerini işten çıkarmaya başladı. Bitfinex’in rakipleri, Coinbase, Gemini, Bybit, BitMEX ve Crypto.com dahil olmak üzere birçok şirket, kripto para pazarlarının çöküşü sırasında işten çıkarmalara başladı. Elde edilen verilere göre, son iki ay içinde en az 1.500 kişinin kripto para alanında işini kaybettiği belirtiliyor.

Tether Personel Almaya Devam Edecek

Bitfinex’in kardeş şirketi olan stablecoin ihraççısı Tether tarafı da yaptığı açıklamada personel almaya devam edeceklerini belirtti.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan bir Tether sözcüsü, şu ifadelere yer verdi:

“Tether’de alımlar her zamanki gibi devam ediyor. Tether kârlı işlemler gerçekleştirmek ve işimizi desteklemek için kilit roller için işe almaya devam edecek. Çalışanlarımızı ve geleceklerini önemsiyoruz. Geçmiş kripto para kışlarında bile personel sayımızı asla azaltmadık ve bunu hiçbir zaman yapmayacağız.”

Bitfinex ve Tether’in mevcut toplam çalışan sayısının 250 olduğunu söyleyen Lagorio, 50 kişinin Tether’de çalıştığını söyledi.

Bazı Şirketler İşe Alımları Artırdı

Kripto para alanında ve diğer alanlarda işten çıkarmalar yaygınlaşırken, mevcut piyasa koşullarında insanları işe almayı planlayan tek şirket Bitfinex ve Tether değil. Önde gelen kripto para borsalarından Binance, web sitesine göre şu anda 900’den fazla açık pozisyona sahip. Geçen hafta, şirketin CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in dünya çapında 2.000 kişiyi işe almayı planladığını tweetledi.

Kripto para borsası Kraken de kısa süre önce çalışan sayısını 500’den fazla kişiye artırma planını duyurdu. Bu ayın başlarında, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, şirketin işe alımlarında dondurma planı olmadığını açıkladı.

Son olarak Polygon’un Kurucu Ortağı Sandeep Nailwal kısa süre önce, firmanın tüm bu kaosta agresif bir şekilde işe alım gerçekleştirdiğini söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version