Muhabbit

Bitfinex’ten 2016 Yılında Çalınan 60 Bin Bitcoin Başka Bir Cüzdana Taşındı!

Bitfinex saldırısının 6. yılında çalınan Bitcoin’lerin yarısından fazlasında hareket gözlemlendi. Peki saldırganlar hangi işlemleri yaptı?

BTC bitfinex

2016 saldırısı

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Bitfinex, 2 Ağustos 2016 tarihinde büyük bir saldırıya uğramıştı. Bilgisayar korsanları Bitfinex’in hesaplarından tam olarak 119.756 adet Bitcoin çalmış ve uzun yıllar ilgili cüzdanlarda bir hareket gerçekleştirmemişti.

Saldırının olduğu tarihte çalınan Bitcoin’ler, 72 milyon dolar değerindeydi. Bugün ise çalınan miktar yaklaşık 4,5 milyar dolar değerinde!

İlginizi çekebilir: Bitcoin Nedir?

60 Bin Bitcoin Transfer Edildi

Büyük Bitfinex saldırısında elde edilen Bitcoin’lerin çoğu yıllardır hareketsiz duruyordu. Dün (01.02.2022) yapılan açıklamaya göre, çalınan Bitcoin’in büyük bir kısmı başka adreslere gönderildi.

Whale Alert verilerine göre, saldırganlar 21 adet işlem ile 64 binden fazla Bitcoin’i başka adreslere taşıdı. İlk transfer 1 BTC olarak gerçekleştirildi. Bu transfer muhtemelen bir deneme işlemiydi. Sonrasında ise diğer transferler gerçekleştirildi.

Tek seferde yapılan en büyük transfer ise 10 bin BTC oldu. Bu işlemden 6 adet yapıldı ve toplamda 60 bin Bitcoin aynı adrese transfer edilmiş oldu. Saldırganların yaptığı en küçük transfer tutarı ise 0,29 BTC.

Saldırganlar toplamda tam olarak 64.643,29 BTC transferi gerçekleştirdi. Bu miktarın bugünkü değeri ise 2,4 milyar dolardan fazla. Çalıntı Bitcoin’lerin gönderildiği cüzdan adresinde ise şu anda 94.643,29 BTC bulunuyor ve bugünkü değeri yaklaşık 3,6 milyar dolar.

Daha fazla Bitfinex haberi için buraya bakabilirsiniz.

Tarihin En Büyük Bitcoin Soygunu

2 Ağustos 2016’da gerçekleşen bu saldırı tarihe en büyük Bitcoin hırsızlığı olarak geçti. Bitfinex o gün, mağdur olan tüm müşterilerinin hesaplarına çalınan her 1 dolar karşılığında 1 BFX tanımlamıştı. BFX, Bitfinex’in kripto parası ve mağdurlar BFX’leri ile Bitfinex’e hissedar olabiliyorlar veya onları satışa çıkarabiliyorlar.

Daha fazla “Hack” haberi için buraya bakabilirsiniz.

Bilgisayar korsanları, 2016 yılından 2020 yılına kadar 4 yıl kadar beklediler. Ardından ilk hamlelerini Haziran 2020’de gerçekleştirdiler ve o gün 4 milyon dolar değerinde olan 416 BTC’nin transferini yaptılar.

Haziran 2020’nin ardından yaptıkları diğer transfer ise Nisan 2021’de gerçekleşti. Bu tarihte bir “boğa sezonunun” ortasındaydık ve saldırganlar yaklaşık 700 milyon dolar değerindeki BTC’yi bilinmeyen adreslere gönderdi.

Dün erken saatlerde gerçekleşen son transfer ise, çalınan Bitcoin’in yüzde 50’sinden daha fazla. Bu büyük transfer, hesabında 30 bin BTC bulunan bir cüzdana yapıldı.

Saldırganların elindeki Bitcoin’leri paraya dönüştürmek, onlar için zor olacağa benziyor. Çalınan tüm Bitcoin’ler 2016’dan bu yana izleniyor ve kara listeye alınmış durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version