Muhabbit

BitGo, Kripto Para Sigortasını 700 Milyon Dolara Çıkardı!

Şirket, yoğun talep nedeniyle sigorta programının limitini artırdıklarını açıkladı.

coinbase yöneticisi

Dijital varlık saklama firması BitGo, 21 Nisan tarihinde yaptığı açıklama ile sigorta programını genişlettiğini ve sigorta kapasitesini 700 milyon dolara çıkardığı duyurdu.

Bilindiği üzere BitGo, 2019 yılında Lloyd’s of London aracılığıyla kripto para sigorta programını başlatmıştı. Böylece BitGo müşterilerinin BitGo’nun İş Cüzdanı hizmetinde tutulan dijital varlıkları 100 milyon dolara kadar sigorta kapsamı altına alınmıştı.

Yapılan açıklamada, sigorta programının 700 milyon $’ın üzerinde değeri olan varlıkları kapsayacak şekilde genişletildiği açıklandı.

Yapılan bu genişlemenin, kurumsal gözetim müşterilerinden gelen yoğun taleplerden kaynaklandığını belirten BitGo, müşteri görüşlerine önem verdiklerini belirtti. Hatırlanacağı üzere, önde gelen kripto para platformu Crypto.com, BitGo’nun özel müşteri aşım limitleri politikasından yararlanan ilk müşterilerinden biri olmuştu. Bu kapsamda oluşturulan yeni sigorta programı, sigorta komisyoncuları Woodruff Sawyer ve Londra Paragon International Insurance Brokers ile işbirliği içinde başlatıldı. 

BitGo CEO’su Mike Belshe konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“BitGo’nun teknolojisi ve ölçeği sayesinde, BitGo’nun güvenli soğuk depolama sistemine ek olarak daha düşük maliyetli bir ‘Özel Müşteri’ sigorta programı sunabiliyoruz. Bu dönüm noktası, teklifin nihai güvenli ve sigortalı depolamayı arayan müşteriler arasında çok popüler olduğunu gösteriyor.”

Goldman Sachs gibi dev bankacılık kurumlarının yanı sıra Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’i gibi büyük kripto para şirketleri tarafından da desteklenen BitGo, büyük bir kripto para güvenlik firması ve soğuk cüzdan hizmeti sunmaktadır. Büyüyen kripto para pazarının ortasında, şirketin gözetimindeki dijital varlıklarının değerinin 2020’nin sonlarında 16 milyar doları aştığı biliniyor. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version