Muhabbit

Bithumb CEO’su Güney Koreli Yetkililer Tarafından Çağırıldı

Bithumb’ın başı belada!

Bithumb

Bithumb Holdings’in Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jung-hoon, Seul Büyükşehir Polis Teşkilatı Akıllı Suç Araştırma Birimi tarafından merkeze çağırıldı.

Güney Kore’nin Yonhap Haber Ajansı’ndan gelen bilgilere göre, Başkan Lee, temerrüde düşme iddiaları üzerine BXA tokenları adı verilen tartışmalı tokenlar dolayısıyla merkeze çağırıldı.

Daha öncelerde de bildirdiğimiz gibi, Bithumb ve Lee’nin yetkililer ile yaşadığı olaylar, Blockchain Exchange Alliance (BXA) ve Singapur merkezli BXA konsorsiyumu tarafından bildirilen BXA tokenları dolayısıyla tetiklendi.

Blockchain Exchange Alliance’ın Singapur merkezli bir Güney Koreli firma tarafından devir alınacağı bildirildi. Fakat firma, ödemede temerrüde düştüğü için anlaşma yapılamadı. Bithumb için, devir almanın bir koşulu, temerrüdden sonra BXA tokenini listeleme yükümlülüğü idi. Bithumb tokenı listelemeyi reddettiği için, ICO ile elde edilen 25 milyon $ olan başlangıç değeri düşmeye başladı.

Mülkiyet hırsızlığı için hakkında soruşturma başlatılan Başkan Lee’nin çağrısından önce, Güney Kore polisi ülkenin en büyük kripto para birimi borsasının ofisine üç kez baskın yapmıştı.

Bithumb ve Conbit’in Başı Polislerle Dertte

Bithumb’a yönelik soruşturmalar, yetkililer tarafından borsaya sürekli baskın yapılmasının ardından sonuçlandırılmamış durumda. Ayrıca ülkenin en büyük üçüncü kripto para borsası Conbit’in, Bitcoin, Ripple ve Ethereum’un işlem hacmine arbitraj manipülasyonu yaptığı söyleniyor. Bu iddialar ile beraber Conbit, tıpkı Bithumb gibi bir polis baskını kurbanı oldu.

Conbit baskının ardından yetkililer, yaklaşık %99 oranında ticaret manipülasyonunu ortaya çıkardılar. Açıklananlara göre borsa, 100 milyar $ civarında haksız gelir elde etmiş. Ülkenin en büyük borsalarındaki bu düzensizliklere rağmen, hükümetin son zamanlarda ivme kazanan kendi CBDC’sini geliştirmeye olan ilgisi ile Güney Kore hala en iyi kripto merkezi olmaya devam ediyor.

Daha fazla borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version