Muhabbit

Bithumb, KYC Onayı Yapmayan Kullanıcılara Sınırlama Getiriyor!

Kullanıcıların, kripto varlıklarını doğrulanmamış özel cüzdanlara çekmelerine izin verilmeyecek.

Bithumb

Bithumb kyc

Bithumb, yakın zaman önce yaptığı açıklama ile kullanıcıların, kripto varlıklarını KYC doğrulanması yapılmamış özel cüzdanlara çekmelerine izin vermeyeceğini duyurdu.

Böylece yeni alınan karar ile borsa, ülkede doğrulanmamış cüzdanlara kripto para çekmeyi yasaklayan dört büyük borsadan biri olacak. Bilindiği üzere ülkedeki diğer büyük bir borsa olan Coinone da yakın zaman önce benzer bir politika uygulayacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, kayıt işleminin gerçekleşmesi için kullanıcıların ek bir kimlik doğrulamasından geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Yerel haber kaynağı Money Today, borsanın ayrıca ortak bankası Nonghyup Bank’tan FATF Travel Rule’a uymak için politika değişikliği yapması yönünde baskıyla karşılaştığını bildirdi. Bilindiği üzere Travel Rule, finans kurumlarının uluslararası fon transferlerinde, gönderici ve alıcıların kimliğini bilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.

Düzenleyiciler İzlenebilirlik İstiyor

Halihazırda ülkede, Kore Wonu (KRW) ticaret çiftleri sunan her Güney Koreli kripto para borsasının, kullanıcılarına gerçek isimli banka hesapları veren yerel bir ortak bankaya sahip olması gerekiyor.

Bu durumda da borsaların ortak çalıştığı bankaların, borsa politikaları üzerinde güçlü bir etkisi oluyor. Gerçek isimli banka hesapları kullanılması, bir borsadan resmi para çekmeyi kabul eden kişinin, kripto para alım satımı yapan kişi ile aynı olmasını sağlıyor.

Ülkedeki diğer büyük borsalardan Upbit ve Korbit ise henüz kişisel kripto para cüzdanlarıyla ilgili herhangi bir politika değişikliği yayımlamadı. Ancak Kore hükümeti tüm borsaların bu politikaları benimsemesini zorunlu kılıyor. Hatta borsaların bu politikaları uygulamak için 25 Mart’a kadar süresi bulunuyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version