Muhabbit

Bithumb Yetkilileri Dolandırıcılıkla Suçlanıyor!

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olarak öne çıkan Bithumb’ın üst düzey yöneticileri dolandırıcılıkla suçlanıyor.

bithumb

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olarak öne çıkan Bithumb’ın üst düzey yöneticileri dolandırıcılıkla suçlanıyor.

İlgili yöneticilerin 100 Milyar Won (88 Milyon $) değerinde dolandırıcılık girişiminde bulunduğu Güney Kore merkezli medya kuruluşu tarafından ortaya atıldı.

Dava borsanın eski Tayland’lı partneri tarafından açılmış durumda. İlgili partner şirket, geçtiğimiz yıl Güney Kore’de benzer bir durumdan yargılanmıştı. Tayland’lı şirket hem Bithumb Global hem de GBEX için dava dosyasını oluşturmuş durumda.

Token Satışı ile Dolandırıcılık Yapıldığı İddia Ediliyor

Bithumb, Tayland’da yeni bir borsa açma isteğini 2017 yılında dile getirmiş ve işlemlerin 2018 yılında başlayacağını bildirmişti. Tayland’lı partnerin açıklamalarına göre Tayland’da borsa açılma işinin gerçekleşmeyeceği anlaşıldığında BXA tokenlerinin tümü hızlıca satılmıştı. 2018 yılında ilgili tokenin Bithumb’da listeleyeceğinin altını çizen yetkililer, listelemeyi gerçekleştirmemişti.

Dava Dosyası Bekliyor

Tayland’lı eski partnerin paylaştığı bilgilere göre ilgili dava dosyası Suseo Polis Merkezi’nde tam 9 aydır bekliyor. Davanın ne zaman işleme alınacağı ise bilinmiyor. Ek olarak Tayland’lı partner, Bithumb’a karşı Japonya’da da bir daha açacağını belirtmiş durumda.

Güncellenecektir.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version