Muhabbit

Bitmain 4 Ayda 300 Milyon $ Kar Açıkladı!

Yerel medya kuruluşu Wu Blockchain’e göre Bitmain’in yapay zeka kanadı da hızla gelişmekte. 

bitmain

Bitcoin madenciliğinin demirbaşı Bitmain’in, yılın ilk 4 ayında 300 milyon $’lık bir kar elde ettiği Çin’li medya kuruluşu tarafından duyuruldu.

Yerel medya kuruluşu Wu Blockchain’e göre Bitmain’in yapay zeka kanadı da hızla gelişmekte.

Yine Wu Blochain’e göre 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla şirketin çalışanlarına 70.000 yuan (9.900 $) kadar çıkan bir bonus paketi oluşturduğu ve çalışanlarına bonusların ulaştığı belirtilmekte.

Medya kuruluşunun açıklamaları bir yana, Bitmain halen rakamları resmi olarak duyurmuş değil.

Şirketin kurucularından Jihan Wu’nun çok da desteklemediği yapay zeka girişimi şirketin diğer kurucu ortağı Micree Zhan tarafından başlatılmıştı.

Yapay zeka kanadının halen bir “yatırım” olduğu Bitmain yetkilileri tarafından özellikle belirtilirken, şirketin aslın işinin halen madencilik olduğu açıklanmış durumda. Fakat yine de Bitmain AI’ın gösterdiği gelişim dikkate değer görünüyor. Yapay zeka yatırımını iki katına çıkarmak isteyen  Zhan ise bu noktada Wu ile problemler yaşamıştı.

Bildiğiniz üzere dün de sizlere diğer bir yapay zeka şirketi olan SenseTime’ın Çin’in djital parası için çalışacağını aktarmıştık.

Cihazlar Verimli Çalışmıyor

Açıklanan yüksek kar oranlarının yanında bu hafta Bitmain üretimi madencilik cihazları olan S17 ve T17’nin yüksek verimlilikle çalışmadığı iddiaları da ortaya atılmıştı.

Wu’nun cihazlarda oluşan düşük verimliliğin sorumlusu olarak Zhan’ı gösterdiği ise yine aynı kaynakta belirtiliyor.

Konuyla alakalı olarak ise Bitmain sözcüsü şunları söylüyor:

Antminer 17 serilerindeki bazı cihazlarda oluşan verimlilik problemleri ile yakından ilgileniyor. Bu noktada sorun yaşayan müşterilerimizler iletişime geçerek problemleri çözmeye başladık.

Bitmain sözcüsünün bu açıklaması ise 17 serilerindeki bazı cihazlarda oluşan verimlilik problemini onaylar nitelikte.

Eski kurucu ortak Zhan ile Bitmain arasında devam eden problemler ile birlikte Zhan, halen şirketteki eski kontrolünü ele geçirmeye çalışmakta. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Ekim ayında Zhan, aniden şirketteki görevinden alınmıştı.

Zhan’ın yeni davalar ile şirketteki pozisyonun geri almaya çalışması üzerine Bitmain Zhan’ı kınamış ve “şirketin ortak çıkarlarını gözetmediğini” belirtmişti.

Son Yazılar

Exit mobile version