Muhabbit

Bitmain Anlaşmazlığında Sona mı Gelindi?

Bitmain’in kurucu ortakları Jihan Wu ve Micree Zhan’ın anlaşmaya vardı!

Bitmain

Bitmain şirketinin kontrolü için aylarca süren savaşın ardından Bitmain’in kurucu ortakları Jihan Wu ve Micree Zhan’ın anlaşmaya vardığı bildirildi.

Çinli kripto uzmanı Colin Wu’ya göre ve birçok yerel yayının bildirdiği habere göre, her iki taraf da Jihan Wu için 600 milyon $’lık tazminat ödemeyi kabul etti ve Zhan, kripto madencilik operasyonlarını kontrol altına aldı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Wu, BTC.com madencilik havuzunun yanı sıra Bitmain’in denizaşırı madencilik merkezlerini üzerine alarak şirketten ayrılacak. Böylece Zhan, Antpool madencilik havuzuna ve Bitmain’in Çin merkezli madencilik merkezlerini kontrolü altına alacak.

Anlaşma ayrıca Zhan’ın yapay zeka bölümünden ve madencili teçhizatı donanım üretim kuruluşundan sorumlu olduğunu gösteriyor. Zhan, Wu’nun şirketteki hisselerini satın almak için gereken parayı elde etmek için kendi hisselerini geçici olarak ipotek ettirecek.

Sequoia Capital, 28 Aralık’ta yapılacak olan hissedarlar toplantısında onaylanması beklenen anlaşma müzakeresinde anlaşmacı- düzenleyici bir rol oynayacak. Ancak bazı kaynaklara göre, anlaşmanın mevcut şartlarının değişebileceğini göstermekte.

Bu durum, mevcut anlaşmanın çözümüne göz kırparken, Bitmain’in varlıklarının bölünmesi, her iki kurucu ortağın da ileriye dönük rakipler olarak birbirine bilenmesine sebep oluyor. Anlaşmanın bir parçası olarak, Zhan’ın ABD’deki ilk IPO’sunun 2022’nin sonundan önce tamamlayacağı bildirildi.

Şirketin ilk IPO’su Mart 2019’da sona erdi ve muhtemelen her iki kurucu ortak arasında gerginliğe sebep oldu. Her iki ortak şirketi yönetmekten vazgeçti, ancak Wu Ekim ayında şirkete geri dönerek şirketin kontrolünü eline aldı.

Bir ay sonra Zhan, şirketten çıkarılmasının yasa dışı olduğunu söyledi ve yasal işlemler başlatmak ile tehdit etti. Zhan daha sonra 2020 Haziran ayı başlarında güvenlik personelleriyle birlikte binaya baskın düzenleyerek, Bitmain şirketinin Pekin ofisinin kontrolünü ele geçirmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version