Muhabbit

Bitmain, Antpool İle Yollarını Ayırıyor!

Madencilik devi Bitmain, Antpool’u elden çıkarıyor.

Bitmain

Bitcoin madencilik donanımı üretim devi Bitmain, halihazırda hash oranına göre en büyük Bitcoin madencilik havuzu olan Antpool’u elden çıkarıyor.

Bitmain tarafından yayımlanan duyuruya göre, Antpool madencilik havuzu işini elden çıkarmanın sonuna gelindiği bildirildi.

Elden çıkarma planının ilk olarak Ocak ayında Bitmain kurucu ortağı Jihan Wu’nun rakip kurucu ortak olan Micree Zhan ile bir yıl süren mücadelesini sona erdirmek için başkanlık görevinden ayrıldığı zaman ortaya çıktığı belirtiliyor.

Wu, yaptığı açıklamada planın bir kısmının Antpool’u “Micree tarafından yönetilecek bağımsız bir şirkete” dönüştürmek olduğunu söyledi. Bunun arkasındaki sebep olarak ise, Bitmain’in iş modelini halka arzını daha kolay hale getirmek olduğu dile getirildi.

“İlk çeyrekte hissedar onayı alındıktan sonra, tüm yasal konular 1 Mayıs’ta tamamlandı. Hâlâ bazı iş sıralamaları yapılıyor ve ilgili işlemler mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak.”

Antpool’un elden çıkarılması ile ilgili bu gelişme, Bitmain’in BTC.com’u ABD listesindeki BIT Madenciliğine satmasından aylar sonra gelmiş oldu.

Tasarıma Odaklanılacak

Bir zamanlar amiral gemisi olan Bitcoin madencilik havuzlarından ikisi olan BTC.com ve Antpool’un elden çıkarılmasıyla Bitmain, yalnızca madencilik donanım tasarımının geliştirilmesine ve satışına odaklanacağını söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version